Saturday, May 18, 2024
HomeSanatateInvestigație șocantă: Laptele contrafăcut, un pericol la tot pasul

Investigație șocantă: Laptele contrafăcut, un pericol la tot pasul

Investigație șocantă: Laptele contrafăcut, un pericol la tot pasul

În ultimele descinderi ale autorităților, s-a descoperit că laptele contrafăcut prezent pe piață este mult mai periculos decât s-a crezut inițial. Analizele de laborator au arătat că acesta conține ingrediente precum sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină sau lapte praf, ceea ce ridică semne de întrebare privind siguranța consumului.

Echipele de control recomandă un test simplu pe care consumatorii îl pot face acasă pentru a depista laptele contrafăcut. Se sugerează folosirea unui ac gros de cusut curat, pe care să-l introduci în lapte și apoi să-l scoți drept în sus. Dacă laptele este autentic, va rămâne o picătură vizibilă în vârful acului. Dacă nu se observă nicio picătură, există suspiciuni că produsul este contrafăcut.

Surse specializate precum topremediinaturiste.ro atrag atenția asupra altor metode de identificare a laptelui contrafăcut. Acestea menționează că laptele amestecat cu apă dezvoltă o nuanță de albastru și, la fierbere, nu formează caimacul caracteristic laptelui curat.

Un alt test simplu și eficient pentru verificarea compoziției laptelui este testul cu iod. Pentru a-l realiza, se pune o picătură de tinctură de iod într-o lingură cu lapte. Dacă laptele conține făină, se va observa apariția unei pete albastre (iodură de potasiu), semn că produsul este alterat și poate fi periculos pentru sănătatea consumatorilor.

Articol legat:

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments