Sunday, June 23, 2024
HomeJustitiePrimarul Capitalei, Nicușor Dan, Comentarii Privind Urmărirea Penală Inițiată de DNA

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Comentarii Privind Urmărirea Penală Inițiată de DNA

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Comentarii Privind Urmărirea Penală Inițiată de DNA

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a oferit declarații privind faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său, subliniind că decizia procurorilor anticorupție a fost o formalitate și că este o situație care se petrece o dată la patru ani, menționând incidentele anterioare cu plângeri formulate împotriva sa. El a explicat că orice plângere înaintată la Parchet necesită deschiderea unei anchete penale, indiferent de conținut, subliniind lipsa unei probleme în acest sens.

Nicușor Dan a adăugat că acest tip de situații sunt recurente la intervale regulate și a exemplificat cu plângerile formulate anterior împotriva sa. El a evidențiat că transparența și respectarea procedurilor legale sunt fundamentale în astfel de cazuri, iar deschiderea unei anchete penale în urma unei plângeri este o procedură standard, care nu implică automat vreo vinovăție. Edilul general a subliniat necesitatea de respectare a legalității și a faptului că această investigație reprezintă o formalitate ce trebuie parcursă în conformitate cu legea.

Referindu-se la afirmațiile făcute de candidatul AUR la Primăria Municipiului București, Mihai Enache, privind începerea urmăririi penale în cazul său de către DNA, Nicușor Dan a menționat că acțiunea procurorilor este în conformitate cu normele legale și că orice plângere formulată trebuie tratată în mod corespunzător de către autoritățile competente. Acesta a subliniat că obiectivitatea și echidistanța trebuie să prevaleze în astfel de situații, iar el este deschis cooperării cu instituțiile abilitate pentru clarificarea oricăror aspecte.

Edilul Capitalei a evidențiat că transparența sa în acțiunile politice și administrare a orașului este un principiu fundamental și că este dispus să coopereze în orice investigație, menționând că respectarea legii și a procedurilor legale reprezintă o prioritate pentru el. El a subliniat că este important să se distingă între formalități procedurale și insinuările nefondate, arătând că este deschis dialogului și clarificărilor pentru evitarea oricăror interpretări greșite.

În contextul actual, Nicușor Dan a menționat că este necesară o abordare obiectivă și respectarea prezumției de nevinovăție în toate cazurile, subliniind că este dispus să ofere toate informațiile necesare autorităților pentru a clarifica orice neînțelegeri sau suspiciuni. El a subliniat că este necesară corecta interpretare a faptelor și a acțiunilor sale, în conformitate cu legea și cu principiile de etică politică, menționând că va colabora în mod activ pentru lămurirea oricăror aspecte ridicate în urma acestei anchete penale.

In contextul actual, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a ȋnțeles să răspundă acuzațiilor care i-au fost aduse de către Mihai Enache, candidatul AUR la primăria municipiului București, și a menționat că respectă toate procedurile legale și este dispus să ofere toate informațiile necesare procurorilor anticorupție pentru a lămuri problema. El a subliniat că este important să se respecte legea și să se permită justiției să-și facă treaba în mod obiectiv, arătând că este deschis dialogului și cooperării pentru a clarifica orice suspiciuni existente.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut declaraţii referitoare la faptul că DNA a demarat o investigaţie penală împotriva sa, specificând că decizia procurorilor anticorupţie este în conformitate cu normele legale și că va coopera pe deplin cu autoritățile pentru lămurirea situației. El a reiterat că este o procedură standard ca orice plângere înaintată să determine deschiderea unei anchete penale, indiferent de natura acuzațiilor, subliniind că este esențial să se permită justiției să-și desfășoare activitatea fără interferențe inutile.

Rasmul Ziarului: https://ezs.ro/?s=Nicuşor Dan

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General