Sunday, June 23, 2024
HomeVremeaVremea în România pentru Următoarele Patru Săptămâni: Ce Ne Așteaptă Pe Frontul...

Vremea în România pentru Următoarele Patru Săptămâni: Ce Ne Așteaptă Pe Frontul Meteorologic

Vremea în România pentru Următoarele Patru Săptămâni: Ce Ne Așteaptă Pe Frontul Meteorologic

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru intervalul 20 mai – 17 iunie 2024. Potrivit specialiștilor, primele zile din această perioadă vor fi caracterizate de vreme caldă, cu instabilitate atmosferică predominantă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice, precum și cantități semnificative de apă și posibilitate de grindină în anumite regiuni. Vântul va avea intensificări, mai ales în sudul Banatului, la munte, în Moldova, Bărăgan și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius, fiind mai scăzute în depresiuni.

În săptămâna 20-27 mai 2024, temperatura medie a aerului va fi în general conformă cu aceea specifică acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații în regiunile sud-estice și vestice vor fi apropiate de normale, însă se așteaptă un regim pluviometric excedentar mai ales în jumătatea de vest.

În continuare, pentru perioada 27 mai – 3 iunie 2024, se prevede că temperatura medie va fi apropiată de mediile multianuale pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații se vor situa în jurul mediei specifice perioadei în majoritatea regiunilor.

În următoarea săptămână, 3 – 10 iunie 2024, se estimează că valorile termice medii vor fi ușor peste normele climatologice în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal pentru acest interval, acoperind majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru intervalul 10 – 17 iunie 2024 arată că temperaturile vor fi ușor peste cele multianuale, cu valori mai ridicate în regiunile sudice și estice, apropiate de normele climatologice în restul țării. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, îndeosebi în sudul și sud-estul teritoriului, în timp ce se va apropia de medie în restul țării.

TAGS: Vreme România, Prognoza Meteo, ANM, Temperaturi, Precipitații

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General