Sunday, June 23, 2024
HomeVremeaVreme periculoasă în bazinul hidrografic Barcău - avertizare de inundații emisă de...

Vreme periculoasă în bazinul hidrografic Barcău – avertizare de inundații emisă de specialiști

Vreme periculoasă în bazinul hidrografic Barcău – avertizare de inundații emisă de specialiști

Specialiștii hidrologi au emis o avertizare privind fenomene hidrologice periculoase în bazinul hidrografic Barcău, cu impact asupra râurilor și afluenților din sectorul aval S.H. Marca din județul Bihor. Conform prognozei, între orele 14:20 și 00:00 se anticipatează apariția de torenți, pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, existând riscul depășirii cotelor de atenție. De asemenea, se prognozează că fenomenele hidrologice periculoase pot avea loc și pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bistra.

Atenționarea specialiștilor a fost transmisă către diverse instituții responsabile, printre care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională “Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrația Bazinală de Apă Crișuri și Sistemul de Gospodărire a Apelor Bihor. Acest avertisment vine pe fondul unei situații meteorologice care poate genera probleme semnificative în această zonă, impunând măsuri de precauție și intervenție rapidă în caz de producere a inundațiilor sau altor fenomene periculoase.

  • Hidrologi avertizează asupra riscului de inundații în bazinul hidrografic Barcău
  • Posibilitatea depășirii cotelor de atenție pe râurile și afluenții din sectorul aval S.H. Marca, județul Bihor
  • Fenomene hidrologice periculoase pot apărea și pe râuri mici din bazinul hidrografic Bistra
  • Transmiterea avertismentului către numeroase instituții responsabile și entități implicate în gestionarea situațiilor de urgență
  • Impunerea unor măsuri de precauție și de intervenție rapidă pentru prevenirea și gestionarea inundațiilor și a altor evenimente asociate

Este esențial ca autoritățile locale și populația din această zonă să fie conștiente de avertismentul emis și să fie pregătite pentru a face față situațiilor de risc. Este recomandat să se urmeze cu strictețe indicațiile specialiștilor și să se acționeze responsabil în vederea protecției vieții și a proprietăților.

Avem nevoie de solidaritate și coordonare pentru a gestiona potențialele consecințe ale condițiilor meteorologice extreme în această regiune. Este important să fim vigilenti și să acționăm rapid și eficient în situații de urgență pentru a diminua riscurile și a proteja comunitatea noastră.

TAGS: Avertizare inundații

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General