Sunday, April 21, 2024
HomeActualitatePreședintele ucrainean Zelenski dezvăluie evoluția situației militare

Președintele ucrainean Zelenski dezvăluie evoluția situației militare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și actuala situație din Ucraina

Președintele ucrainean Zelenski dezvăluie evoluția situației militare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat un interviu publicației franceze Le Monde și postului BFMTV, exprimându-și gândurile referitoare la starea armatei și la evoluția situației din țară. Acesta a subliniat că, deși au existat dificultăți legate de lipsa de muniție, situația de pe front s-a îmbunătățit semnificativ în ultimul timp.

Conform spuselor liderului de la Kiev, forțele ucrainene au reușit să oprească înaintarea trupelor ruse în estul țării.

„Am constatat o îmbunătățire a situației pe front în ultimele luni. Am avut provocări din cauza insuficienței de muniție, dar am făcut progrese notabile în ceea ce privește apărarea împotriva forțelor inamice. În mod special, am reușit să contracarăm presiunea aeriană rusă și să stabilim controlul în estul țării, blocând avansul trupelor ruse”, a explicat Zelenski.

Rezistența Ucrainei în fața presiunii ruse

Ucraina a fost martorul unor acțiuni militare intense, iar președintele Zelenski a subliniat că, deși există zone unde rușii au provocat distrugeri și ocupări de teritoriu, capacitatea acestora de avansare a fost redusă în mare măsură.

„Deși au existat momente dificile, rezistența noastră a impus o oprire a înaintării trupelor ruse. Am făcut față cu succes presiunii din partea forțelor aeriene ruse și am obținut rezultate notabile în zona Mării Negre. Aceste succese ne-au consolidat poziția și ne-au permis să contracarăm acțiunile agresive ale Rusiei”, a mai adăugat Zelenski.

Neutralitatea Ucrainei și implicarea partenerilor occidentali

În ceea ce privește declarațiile referitoare la posibila implicare a unor forțe străine în conflictul din Ucraina, președintele a subliniat că armata franceză nu are motive să intervină militar în această etapă, considerând că sprijinul țării sale este suficient pentru a menține rezistența în fața agresiunii ruse.

„Ucraina continuă să se apere în mod independent, asigurându-și suveranitatea și integritatea teritorială. Înțelegem reacțiile și îngrijorările exprimate la nivel internațional, dar suntem hotărâți să ne apărăm interesele fără a implica alte state în acest conflict”, a declarat Zelenski în contextul discuțiilor referitoare la sprijinul occidental.

În ceea ce privește posibila provocare a unui conflict mai larg, președintele ucrainean a accentuat importanța solidarității și a cooperării la nivel internațional. Referindu-se la Articolul 5 din tratatul NATO, care stabilește principiul apărării colective, Zelenski a subliniat că deciziile referitoare la implicarea altor state ar trebui să fie luate cu prudență și în conformitate cu legislația internațională.

Mesajul lui Zelenski pentru comunitatea internațională

În încheiere, președintele Zelenski a transmis un mesaj clar comunității internaționale, subliniind determinarea Ucrainei de a-și menține independența și de a asigura un mediu sigur și stabilit pentru poporul său.

„Nu vrem să atragem alte state într-un conflict care poate fi gestionat cu eficiență de către noi înșine. Este vital să păstrăm pacea și securitatea în regiune, iar Ucraina este hotărâtă să își apere suveranitatea fără a implica alte forțe armate străine”, a concluzionat președintele.

Foto: Hepta

TAGS:
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments