Wednesday, April 17, 2024
HomeSportZvonimir Kozulj, posibilul nou transfer al Universității Craiova

Zvonimir Kozulj, posibilul nou transfer al Universității Craiova

Zvonimir Kozulj, posibilul nou transfer al Universității Craiova

La Universitatea Craiova se pare că se pregătește un posibil nou transfer. Potrivit informațiilor furnizate de sport.ro, mijlocașul bosniac Zvonimir Kozulj, în vârstă de 30 de ani, urmează să fie prezent în tribunele meciului cu FCSB de duminică, 28 ianuarie, cu începere de la ora 20:00.

Universitatea Craiova testează un nou mijlocaș

Echipa din Bănie, care este în căutare de întăriri pentru play-off, va testa abilitățile fotbalistului bosniac Zvonimir Kozulj. Acesta este un mijlocaș central înalt, având 1.80 metri înălțime. Kozulj vine la Universitatea Craiova de la echipa Zrinjski Mostar din țara sa natală, unde a reușit să marcheze în Conference League împotriva lui Alkmaar. De asemenea, Kozulj a avut și o apariție în echipa națională a Bosniei. Conform informațiilor obținute de la FANATIK, bosniacul va fi supus unui test de către antrenorul Ivaylo Petev și, în cazul în care acesta îl va convinge de valoarea sa, Kozulj urmează să semneze un contract cu Universitatea Craiova. Recomandarea pentru transferul mijlocașului a venit de la secunzii lui Petev.

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a mai fost antrenat în trecut de Marius Șumudică la Gaziantep, în perioada august 2020 – ianuarie 2021. Kozulj și-a început cariera la clubul Siroki Brijeg, iar în 2016 a ajuns la formația croată Hajduk Split, unde a jucat timp de două sezoane.

Cine este Zvonimir Kozulj

După perioada petrecută în Croația, fotbalistul bosniac a jucat doi ani în Polonia, la echipa Pogon Szczecin, reușind să înscrie 12 goluri. Ulterior, Kozulj s-a transferat în Turcia, la Gaziantep, unde a fost pregătit de antrenorul Marius Șumudică între august 2020 și ianuarie 2021.

După o scurtă perioadă petrecută la Gaziantep, Kozulj a plecat la Eyupspor, unde a rămas un singur sezon și a disputat doar 6 meciuri. Perioada cea mai bună din cariera sa a fost cea petrecută în Polonia. În ultimul an, bosniacul a fost afectat de accidentări și speră că transferul la Universitatea Craiova îi va aduce relansarea carierei în SuperLiga.

Dacă va trece de testele impuse de antrenorul Ivaylo Petev, Zvonimir Kozulj se va confrunta cu o concurență serioasă pe postul de mijlocaș al echipei oltenilor. Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Alexandru Crețu și Anzor Mekvabishvili sunt jucătorii importanți de pe această poziție la Universitatea Craiova.

În acest iarnă, Universitatea Craiova a mai transferat în afara de Zvonimir Kozulj și fundașii Pyry Soiri și Denil Maldonado, dar și pe georgianul Anzor Mekvabishvili. Deși cei doi apărători au debutat deja în etapa trecută cu Farul, Mekvabishvili nu a apucat să joace într-un meci oficial pentru Craiova, dar ar putea avea ocazia să-și facă debutul în partida împotriva FCSB-ului. Potrivit site-ului Transfermarkt, Zvonimir Kozulj este evaluat la aproximativ 150.000 de euro și ar urma să ajungă la Universitatea Craiova în condiții de liber de contract.

Ivaylo Petev a explicat așteptările sale înaintea meciului cu FCSB:

“Urmează un meci în care trebuie să jucăm cu clasa înaltă, să arătăm că trebuie să câștigăm cu orice preț și să minimizăm toate greșelile din meciul anterior. Astea sunt lucrurile principale care trebuie făcute. Întâmpinăm echipa care este pe locul 1 și o respectăm foarte mult.

Dacă suntem pe acest loc, nu este întâmplător. Trebuie să ne prezentăm mai bine decât în meciul anterior. Trebuie să jucăm cu clasa înaltă, să nu facem greșeli copilărești, așa cum am făcut în ultimele 4 etape. Sunt sigur că, dacă vom reuși să evităm aceste greșeli, vom câștiga”.

– Ivaylo Petev, antrenor Universitatea Craiova-

TAGS:

Universitatea Craiova, Fotbal, Transferuri, Liga 1, Craiova, Mijlocași, Zvonimir Kozulj

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments