Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportZurich, cel mai scump oraș din Europa în 2024 - Prețuri uriașe...

Zurich, cel mai scump oraș din Europa în 2024 – Prețuri uriașe pentru alimente, transport și utilități

Zurich, cel mai scump oraș din Europa în 2024 – Prețuri uriașe pentru alimente, transport și utilități

În căutarea unei destinații pentru o vacanță sau pentru relocare, ar trebui să știm din timp care sunt costurile pe care le vom întâmpina. Se pare că în Europa există un oraș care stă în topul celor mai scumpe locuri în care să trăiești sau să vizitezi în 2024, și acela este Zurich, în Elveția.

Cel mai mare cost al vieții în Europa

Potrivit portalului de comparare a prețurilor Numbeo, Zurich a fost clasat ca fiind cel mai scump oraș din Europa în urma unei analize cuprinzătoare. Această analiză s-a concentrat pe costurile de zi cu zi, cum ar fi alimentele, restaurantele, utilitățile, transportul și serviciile publice.

Studiul a dezvăluit că Zurich este cu aproximativ 20% mai scump decât New York, în Statele Unite, cu excepția chiriilor. Așadar, cei care doresc să se bucure de frumusețea și bogăția culturală a acestei destinații trebuie să fie pregătiți pentru costuri consistente și pentru un nivel ridicat al traiului.

Cele mai scumpe orașe din Europa și din lume

Pe lângă Zurich, și Geneva, tot din Elveția, ocupă un loc fruntaș în clasamentul celor mai scumpe orașe din Europa. Aceste două orașe elvețiene impresionează cu costurile lor ridicate pentru alimente, transport și utilități.

Dar nu numai Europa se remarcă prin prețuri exorbitante. Dacă ne extindem cercetarea și în afara continentului, vom descoperi că cele două orașe din Elveția se clasează și printre cele mai scumpe orașe din lume, alături de metropole precum New York și Hong Kong.

Cele mai ieftine orașe din Europa

Dacă sunteți în căutarea unor destinații mai accesibile în Europa, atunci Varșovia, capitala Poloniei, și Budapesta, capitala Ungariei, vă pot oferi această oportunitate. Potrivit studiului Numbeo, acestea sunt printre cele mai ieftine orașe din Europa în 2024.

În plus, studiul relevă faptul că traiul în Austria este mai scump decât în Germania sau Suedia, cu prețuri mari atât la restaurante, cât și în magazine.

Pentru cătățenia ta în Europa, este crucial să fii conștient de costurile pe care le poți întâmpina în diferite orașe. Fie că alegi o vacanță sau o relocare, ar trebui să iei în considerare aceste informații pentru a-ți planifica bugetul corespunzător.

Surse:

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments