Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateZoia Alecu, cerută în căsătorie pe scenă la împlinirea a 50 de...

Zoia Alecu, cerută în căsătorie pe scenă la împlinirea a 50 de ani de carieră

Zoia Alecu, cerută în căsătorie pe scenă la împlinirea a 50 de ani de carieră

Zoia Alecu, cunoscută cântăreață folk și membră a celebrei trupe Sfinx Experience, a avut parte de unul dintre cele mai frumoase momente din viața ei. La împlinirea a 50 de ani de carieră, a fost cerută în căsătorie pe scenă de către Paul Prisada, liderul trupei Accent din Tulcea. Gestul acestuia demonstrează iubirea sinceră și necondiționată pe care o are pentru Zoia Alecu.

La vârsta de 68 de ani, Zoia Alecu a acordat un interviu exclusiv pentru UNICA.RO, în care a vorbit despre relația strânsă pe care o are cu fiul ei, Ionuț, și despre legătura specială pe care o simte cu nepoțica sa, Crina Mardare. Cântăreața a povestit despre momentele dificile pe care le-au trecut împreună și despre felul în care și-a gestionat succesul în cariera muzicală. De asemenea, Zoia Alecu a mărturisit cum a fost marginalizată în perioada comunistă și ce înseamnă pentru ea Paul Prisada, bărbatul care a cerut-o de soție pe scenă, la aniversarea celor 50 de ani de carieră.

Zoia Alecu: „Eu mi-am ales vârsta de 30 de ani”

La mulți ani, Zoia Alecu! Ai împlinit astăzi o vârstă pe care nimeni nu ți-ar da-o. Care este secretul tău? Pentru Zoia Alecu, vârsta este doar o stare de spirit. Ea consideră că ai atât de mulți ani câți crezi tu că ai, în mintea ta. Importante sunt stilul de gândire și felul de a simți, nu aspectul numeric al vârstei. De exemplu, Zoia Alecu își definește vârsta la 30 de ani, ceea ce îi dă energie și entuziasm.

„Uneori rămânem ca un zălog în urma celor dragi”

Zoia Alecu a vorbit despre transformările pe care le-a trăit în cei 48 de ani de când a împlinit 20 de ani. Ea consideră că a câștigat multă experiență de viață și a adunat numeroase povești pe care le-a transpus în cântece. Cu toate acestea, a pierdut și multe persoane dragi, ceea ce este o parte inevitabilă a vieții. Uneori, rămânem doar cu amintirea celor dragi, iar mai târziu, vom primi și noi aceeași dragoste și atenție când nu vom mai fi pe această lume.

„Omul este sortit să facă greșeli, numai așa învață”

Întrebată dacă ar încerca să evite anumite greșeli dacă ar putea să ia totul de la început, Zoia Alecu a afirmat că ar fi prostesc să spună că nu va mai face acele greșeli. Pentru ea, greșelile fac parte din viață și sunt o oportunitate de învățare și dezvoltare personală. Deși unele greșeli pot fi percepute diferit de către alții, important este cum le-am considerat personal și cum ne-au ajutat să creștem și să evoluăm.

Zoia Alecu despre schimbările în muzică

Zoia Alecu și-a început cariera în muzica folk în anul 1973. Artista a observat schimbări semnificative în industria muzicală de atunci și până în prezent. Deși publicul din nișa muzicii folk a rămas pasionat și fidel acestui gen muzical, stilul și atitudinea artiștilor s-au schimbat în timp. Zoia Alecu a fost atentă la evoluția muzicii și a încercat să se adapteze la noile tendințe, atât în compoziție, cât și în stilul de interpretare, pentru a fi mereu actuală și în acord cu publicul.

Zoia Alecu, despre cenzura fostului regim: „Am fost marginalizată pentru că nu participam la aniversările comuniste”

Întrebată despre cenzura pe care a întâlnit-o în perioada comunistă, Zoia Alecu a menționat că nu a avut probleme la spectacole, ci a fost marginalizată pentru că nu participa la evenimentele comuniste de aniversare, precum cel de pe 23 august sau 1 mai. Cu toate acestea, artista nu a avut de suferit în aceeași măsură ca alții și nu a primit dosare penale. Din păcate, mulți artiști au fost supravegheați de Securitate și li s-au impus diverse restricții în activitatea lor artistică.

„Ne percepeau un impozit de 35% din tot ce câștigam în valută”

Zoia Alecu a povestit că, în perioada comunistă, atunci când călătorea în străinătate, era mereu urmărită de Securitate. După Revoluție, a aflat că aceștia erau plătiți să-i supravegheze. De asemenea, artista a menționat că era perceput un impozit de 35% din înrura câștigată în valută, iar acești bani erau folosiți și pentru plata supravghetorilor. Astfel, cadrele de Securitate beneficiau de avantajele muncei și talentului lor, sustrăgându-se fără cusur de pe spinarea artiștilor.

Pierderea familiei, cele mai cumplit momente pentru Zoia Alecu

Zoia Alecu a trăit clipe dureroase odată cu pierderea multor persoane dragi din familia sa. Aceste momente au fost cele mai cumplite din viața artistei. Pentru a afla mai multe detalii despre viața și cariera Zoiei Alecu, puteți citi interviul complet pe Unica.ro.

TAGS: Zoia Alecu, Sfinx Experience, Paul Prisada, trupa Accent, Tulcea, muzică folk, UNICA.RO

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments