Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateZiua Porților Deschise: Eveniment de Sensibilizare și Comunicare în Prahova

Ziua Porților Deschise: Eveniment de Sensibilizare și Comunicare în Prahova

Ziua Porților Deschise: Eveniment de Sensibilizare și Comunicare în Prahova

Într-un demers menit să aducă în prim-plan problemele familiei aflate în situație de risc, a copiilor vulnerabili, a persoanelor cu dizabilități și a celor în vârstă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova organizează astăzi cea de-a XV-a ediție a evenimentului “Ziua Porților Deschise”. Acesta este un moment important ce are loc în cadrul unităților de asistență socială din subordinea instituției și are ca obiectiv principal crearea oportunităților de cunoaștere reciprocă și îmbunătățirea comunicării între autorități, instituții publice, cetățeni și beneficiari.

Consiliul Județean Prahova, entitatea care administrează direcția responsabilă cu organizarea evenimentului, subliniază importanța acestei zile în sensibilizarea opiniei publice și crearea unei conexiuni puternice între comunitate și serviciile sociale oferite. Participanții la “Ziua Porților Deschise” vor fi informați despre diversitatea serviciilor sociale disponibile, activitățile desfășurate de beneficiari, dar și despre proiectele viitoare pe care instituția le are în plan. Cu ocazia acestei zile speciale, în unitățile de asistență socială vor avea loc numeroase activități menite să aducă bucurie și speranță în inimile celor implicați.

Unul dintre aspectele semnificative este organizarea de ateliere de creație, expoziții ce prezintă obiecte decorative realizate de beneficiarii centrelor, programe artistice ce vor încânta audiența, întreceri sportive menite să promoveze activitatea fizică și o viață sănătoasă, precum și activități de socializare care vor aduce împreună familiile rezidenților, reprezentanți ai instituțiilor și școlilor din comunitate, colaboratori și parteneri. O combinație de evenimente diverse ce vor sublinia importanța solidarității și sprijinului reciproc în cadrul comunității locale.

Astfel, “Ziua Porților Deschise” reprezintă mai mult decât un simplu eveniment; este o ocazie de a aduce în atenția publicului teme sensibile și de actualitate legate de nevoile sociale ale comunității, de a crea un mediu de înțelegere și sprijin reciproc, și de a sublinia importanța relațiilor interumane și a solidarității în lucrul pentru binele comun.

Prin aceste acțiuni, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova se implică activ în promovarea unui mediu social incluziv, în oferirea de suport și servicii personalizate celor care au nevoie, și în cultivarea unui spirit de comunitate deschis și empatic. “Ziua Porților Deschise” devine astfel un simbol al angajamentului instituțional și comunitar pentru o societate mai echitabilă, mai empatică și mai solidară.

TAGS: Ziua Porților Deschise
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General