Monday, May 20, 2024
HomeSportZeljko Kopic, antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga: cum a reușit să...

Zeljko Kopic, antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga: cum a reușit să conducă Dinamo spre o victorie râvnită

Zeljko Kopic, antrenorul etapei a 25-a din SuperLiga: cum a reușit să conducă Dinamo spre o victorie râvnită

Antrenorul croat Zeljko Kopic a fost desemnat antrenorul etapei cu numărul 25 din SuperLiga, după ce echipa sa, Dinamo, a învins campioana Farul cu scorul de 2-0 într-un meci desfășurat la Ovidiu. Victoria a fost considerată o lovitură de grație pentru roș-albi și a încurajat speranțele fanilor.

Cine l-a adus pe Zeljko Kopic la Dinamo și cum a devenit un nume important în lumea antrenorilor?

Zeljko Kopic, în vârstă de 46 de ani, era un nume relativ necunoscut în lumea antrenorilor înainte de a prelua conducerea echipei Dinamo. Cu toate acestea, croatul a devenit acum personajul central în care toți fanii roș-albilor își pun speranțele. Cu privire la alegerea sa, Andrei Nicolescu, unul dintre cei implicați în procesul de recrutare, a declarat: „Eu cred foarte, foarte mult în el. Am avut o explorare, am văzut cine e, ce a făcut, am avut niște discuții și pentru mine a fost alegerea care reprezenta cele mai multe atribute pentru misiunea pe care o avea. Pentru că și atunci și acum, misiunea era imposibilă. E foarte, foarte greu”.

Mai mult decât atât, indiferent de rezultatele obținute de echipă în acest sezon, conducerea clubului are în plan să-i ofere lui Kopic continuitate pe bancă: „Mai are contract încă un an și jumătate. Până în vara lui 2025”, a adăugat președintele clubului.

Înainte de a prelua echipa Dinamo, Zeljko Kopic și-a construit o experiență vastă în lumea fotbalului, antrenând echipe precum Zagorec, Segesta, Lucko, Cibalia, NK Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk Split, Pafos, Dinamo Zagreb și Botev Plovdiv.

Kopic sub atenta observație a lui Andrei Vochin

Victoria în fața echipei Farul i-a adus lui Kopic aprecierea și recunoașterea din partea specialiștilor. Andrei Vochin, consilier al președintelui FRF, l-a remarcat pe antrenorul croat și a mărturisit că îi place foarte mult atitudinea acestuia. Vochin a spus: „Dincolo de atitudinea jucătorilor de la Dinamo, îmi place atitudinea lui Kopic pe care am văzut-o acum vreo săptămână într-o parcare de la stadion. Era extrem de nervos vorbind cu cineva la telefon: «Nu se poate să câștigi meciul dacă nu câștigi dueluri. Nu se poate să câștigi meciuri dacă nu ești implicat 100% Nu se poate dacă nu joci pe parcursul unui întreg meci». Din acel moment, cred că acel nu se poate s-a îndreptat către cei care nu au putut face lucrul ăsta pentru că am văzut schimbări în interiorul formației. De exemplu, la jucătorul sub vârstă Dinamo se baza foarte tare pe Amzăr, care devenise cumva un fel de placă turnată. Nu putea să înceapă echipa dacă nu exista el”.

În urma acestei victorii importante și a aprecierilor primite din partea specialiștilor, Kopic a devenit subiectul unui interviu special în cadrul unei emisiuni deținută de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Interviul poate fi urmărit în continuare accesând acest link.

Tags: Zeljko Kopic, Dinamo, SuperLiga, victorie, Farul, Andrei Vochin.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments