Tuesday, February 27, 2024
Google search engine
HomeExterneZelenski îndeamnă la o economie mai legală și mai transparentă în Ucraina

Zelenski îndeamnă la o economie mai legală și mai transparentă în Ucraina

Zelenski îndeamnă la o economie mai legală și mai transparentă în Ucraina

Într-o alocuțiune video de vineri seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre importanța unei economii legale și transparente pentru dezvoltarea țării. El a subliniat necesitatea colectării taxelor și impozitelor, precum și eliminarea afacerilor „la negru”.

În discursul său, Zelenski a evidențiat importanța antreprenoriatului pentru economia ucraineană și a lemului de afaceri. El a afirmat că fiecare antreprenor ucrainean ar trebui să aibă oportunități pentru o muncă economică mai activă și că statul și instituțiile de stat ar trebui să facă tot posibilul pentru a promova afacerile legale și transparente.

Președintele ucrainean și-a exprimat aprecierea față de antreprenorii care aleg să rămână în țară și să își desfășoare activitatea aici, generând locuri de muncă. El a subliniat că întreprinderile legale reprezintă unul dintre pilonii cheie ai puterii economice a Ucrainei.

Pentru a îmbunătăți comunicarea cu antreprenorii, Zelenski a anunțat lansarea Platformei Economice a Ucrainei. Această platformă va reprezenta întreprinderile mici, mijlocii și mari din diferitele regiuni ale țării și va avea ca scop facilitarea dialogului și colaborării între mediul de afaceri și guvern. Guvernul, împreună cu Oficiul Prezidențial, administrațiile regionale și experții, va organiza activitatea acestei platforme.

Obiectivul principal al Platformei Economice a Ucrainei este de a fi un instrument eficient de comunicare între guvern și mediul de afaceri. Comunicarea trebuie să fie susținută de decizii operaționale și să contribuie la crearea unei atmosfere de normalitate în relațiile dintre instituțiile guvernamentale și mediul de afaceri.

În încheierea discursului său, președintele Zelenski a subliniat necesitatea încrederii în mediul de afaceri și a unei economii mai legale și transparente în Ucraina. El a declarat că țara are nevoie de mai multe facilități de producție ucrainene și de mai multe produse locale în diverse industrii.

Implementarea Reformelor în Economia Ucraineană

Zelenski a reafirmat angajamentul său față de implementarea reformelor în economia Ucrainei. El a subliniat că este necesară o colaborare strânsă între guvern și mediul de afaceri pentru a promova transparența și legalitatea în sectorul economic.

Printre prioritățile anului următor se numără colectarea corectă a taxelor și impozitelor, precum și eliminarea evaziunii fiscale și a economiei subterane. Zelenski a reiterat importanța instituțiilor guvernamentale de a susține afacerile legale și de a crea un mediu favorabil dezvoltării economice.

O altă măsură propusă de președintele ucrainean este lansarea unui nou mecanism de comunicare cu antreprenorii, prin intermediul Platformei Economice a Ucrainei. Această platformă va oferi un spațiu de dialog și colaborare între mediul de afaceri și instituțiile guvernamentale, facilitând implementarea reformelor și promovarea afacerilor legale și transparente.

Guvernul ucrainean va lucra împreună cu Oficiul Prezidențial, administrațiile regionale și experții pentru a organiza și coordona activitatea Platformei Economice a Ucrainei. Scopul principal este de a stabili o comunicare eficientă între mediul de afaceri și guvern și de a crea un mediu de afaceri sigur și favorabil dezvoltării economice.

Zelenski a subliniat că încrederea în mediul de afaceri este esențială pentru dezvoltarea economică a Ucrainei. Eliminarea corupției și promovarea unei economii legale și transparente sunt obiective cheie ale guvernului său.

Antreprenorii Ucraineni și Impactul lor Asupra Economiei

Antreprenorii ucraineni joacă un rol important în dezvoltarea economiei țării. Ei generează locuri de muncă, contribuie la creșterea economică și promovează inovația și competitivitatea în diverse sectoare industriale.

Președintele Zelenski a recunoscut importanța acestora și și-a exprimat recunoștința față de antreprenorii care aleg să rămână în țară și să își desfășoare activitatea aici. Munca acestora în sectorul legal este unul dintre pilonii cheie ai economiei ucrainene.

Guvernul ucrainean își propune să creeze un mediu favorabil dezvoltării afacerilor, prin promovarea legislației prietenoase cu antreprenorii, reducerea birocrației și facilitarea accesului la finanțare. Dezvoltarea mediului de afaceri este esențială pentru creșterea economică și reducerea sărăciei în Ucraina.

Prin intermediul Platformei Economice a Ucrainei, antreprenorii vor avea posibilitatea să își exprime nevoile și preocupările, precum și să propună soluții pentru dezvoltarea economică și creșterea competitivității. Guvernul și mediul de afaceri vor lucra împreună pentru a identifica și implementa măsuri care să sprijine antreprenoriatul și să stimuleze inovația și creșterea economică.

Resurse Ucrainene pentru Dezvoltarea Economiei

Zelenski a subliniat resursele existente în Ucraina pentru dezvoltarea economică. Țara dispune de o forță de muncă calificată și de resurse naturale bogate, precum gazele naturale, solul fertil și resursele minerale. Aceste resurse pot fi exploatate în beneficiul economiei ucrainene și pot genera creștere și prosperitate pentru țară.

Președintele ucrainean a afirmat că este necesară o mai mare implicare a sectorului de producție local în economie. El a îndemnat la sprijinirea industriei locale și crearea de facilități de producție ucrainene în diverse sectoare, cum ar fi industria alimentară, industria textilă sau industria energetică.

Prin dezvoltarea industriei locale și promovarea producției ucrainene, Ucraina poate reduce dependența de importuri și poate crea noi locuri de muncă, contribuind astfel la creșterea economiei și reducerea sărăciei.

Concluzie

Discursul președintelui Zelenski reafirmă angajamentul său față de o economie mai legală și mai transparentă în Ucraina. Implementarea reformelor în sectorul economic, promovarea afacerilor legale și transparente, precum și dezvoltarea mediului de afaceri sunt obiective cheie ale guvernului său.

Prin intermediul Platformei Economice a Ucrainei, guvernul și mediul de afaceri vor colabora pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării economice și pentru a stimula inovația și competitivitatea. De asemenea, se urmărește atragerea investițiilor și exploatarea resurselor naturale și umane ale Ucrainei în beneficiul economiei.

Ucraina are nevoie de o economie legală și eficientă, care să promoveze inovația, creșterea economică și prosperitatea pentru toți cetățenii săi. Prin implementarea reformelor și promovarea afacerilor legale și transparente, Ucraina poate construi un viitor mai bun și mai prosper pentru toți ucrainenii.

Tags: Ucraina, Volodimir Zelenski, economie legala, reforme economice, mediul de afaceri, dezvoltarea economica

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments