Sunday, April 21, 2024
HomeSportXavi Pascual demisionează de la echipa națională de handbal, declanșând un cutremur...

Xavi Pascual demisionează de la echipa națională de handbal, declanșând un cutremur în sportul românesc

Xavi Pascual demisionează de la echipa națională de handbal, declanșând un cutremur în sportul românesc

Selecționerul Xavi Pascual a luat o decizie surprinzătoare și neașteptată, demisionând din funcția de antrenor al echipei naționale de handbal masculin. Această veste a produs un șoc în lumea handbalului și a generat o serie de speculații și întrebări cu privire la viitorul echipei naționale.

Demisia lui Xavi Pascual vine în contextul unei perioade dificile pentru handbalul românesc. Federația Română de Handbal se confruntă cu probleme financiare și a pierdut finanțarea de la Agenția Națională pentru Sport. Aceasta a adus o instabilitate și mai mare în cadrul FRH, iar demisia lui Xavi Pascual pare să fie rezultatul acestui climat tensionat.

Echipa națională de handbal masculin a încheiat recent participarea la Campionatul European de handbal masculin, unde a avut o prestație dezamăgitoare. Cu toate acestea, România a reușit să se califice în premieră după 28 de ani la această competiție și a avut ocazia să se măsoare cu unele dintre cele mai puternice echipe din Europa.

Surse apropiate echipei naționale afirmă că Xavi Pascual a luat decizia de a demisiona în urma unor neînțelegeri și conflicte cu președintele federației, Constantin Din. Aceasta ar fi împiedicat echilibrul și dezvoltarea echipei naționale, contribuind la rezultate sub așteptări în competițiile internaționale.

Xavi Pascual a confirmat că a înaintat demisia către președinte și că va avea o întâlnire cu acesta în cursul săptămânii viitoare. Antrenorul nu a oferit alte comentarii și a preferat să se abțină de la declarații până la finalizarea discuțiilor cu conducerea FRH.

În afară de rolul său la echipa națională, Xavi Pascual a preluat și funcția de antrenor principal al echipei Dinamo București în vara anului 2021. Astfel, acesta rămâne implicat în handbalul românesc, cu toate că nu mai va mai conduce naționala masculină.

Demisia lui Xavi Pascual vine într-un moment crucial pentru handbalul românesc. Federația a pierdut finanțarea de la stat, iar aceasta poate genera probleme semnificative în dezvoltarea acestui sport în țară. Cu toate că FRH a beneficiat în 2023 de suma de 1,3 milioane de euro din partea Agenției Naționale pentru Sport, pentru acest an nu a mai primit niciun euro.

Citește și: Cutremur în handbalul românesc

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments