Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeActualitateWizz Air înregistrează cel mai mare trafic anual de pasageri și o...

Wizz Air înregistrează cel mai mare trafic anual de pasageri și o creștere de 32%

Wizz Air înregistrează cel mai mare trafic anual de pasageri și o creștere de 32%

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că în 2023 a înregistrat cel mai mare trafic anual de pasageri și o creștere de 32% a numărului de călători față de anul 2022, potrivit informațiilor venite de la News.ro.

În conformitate cu comunicatul transmis de Wizz Air, din cei peste 60 de milioane de pasageri înregistrați în 2023, 13 milioane au călătorit spre sau dinspre România.

Compania aeriană este mândră să anunțe că a atins acest record impresionant, depășindu-și propriul record anual de trafic. Astfel, peste 60 de milioane de pasageri au ales să călătorească alături de Wizz Air în 2023. Din momentul începerii operațiunilor în România în 2006, aceasta a devenit principala companie aeriană preferată de aproximativ 85 de milioane de pasageri și a transportat peste 13 milioane de pasageri în anul 2023.

Wizz Air operează de pe șase baze din România, și anume în București, Craiova, Timișoara, Iași, Sibiu și Cluj-Napoca. Compania are planuri mari de expansiune și în iunie 2024 va adăuga două aeronave la baza sa din București, ajungând astfel la un total de 19 aeronave. Această extindere va permite Wizz Air să introducă o nouă rută către Leipzig și să crească frecvența zborurilor pe 21 de rute deja existente.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute, Wizz Air a anunțat că va introduce noi rute de la București către Tirana, Salzburg și Salonic. Astfel, pasagerii vor avea acces la o gamă largă de destinații, putând călători cu Wizz Air către 75 de destinații din 24 de țări.

Anul 2023 a fost un an plin de realizări pentru Wizz Air. Compania a lansat aproximativ o sută de rute noi, a introdus în flota sa 32 de aeronave noi de tip Airbus A321neo și a încheiat un total de 263 de milioane de kilometri zburând. Eficiența și serviciile de calitate superioară oferite de Wizz Air au dus la creșterea constantă a numărului de pasageri și consolidarea poziției sale ca lider de piață în România și Europa de Est.

FOTO: Hepta

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments