Wednesday, April 17, 2024
HomeVremeaVremea se încălzește, cu temperaturi în creștere

Vremea se încălzește, cu temperaturi în creștere

Vremea se încălzește, cu temperaturi în creștere

Vremea se anunță a fi într-o continuă încălzire în următoarele zile. Conform meteorologilor, la sfârșitul săptămânii, în special sâmbătă și duminică, în sudul țării se vor înregistra temperaturi de până la 20 de grade Celsius. Această creștere a temperaturilor este așteptată să aducă un prim simț al primăverii în regiunea respectivă.

Dacă luăm în considerare minimele, acestea se vor menține într-o tendință crescătoare pe întreg teritoriul României, cu valori ce vor varia între -2 grade și 8,9 grade în sudul și vestul țării. Se preconizează că temperaturile minime vor fi mai apropiate de limitele normale pentru această perioadă a anului, ceea ce este o veste îmbucurătoare pentru locuitorii din aceste regiuni.

Conform prognozei oferite de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, se anticipatează că temperaturile maxime se vor încadra într-un interval situat între 3,4 grade în estul Transilvaniei și 19-20 de grade în zona de sud a țării. Aceste informații au fost comunicate de meteorologul ANM, Iris Răducanu, în cadrul unei discuții susținute la Realitatea PLUS.

Se așteaptă ca ploile să își reducă frecvența în regiunile vestice, centrale și nordice ale țării, iar în zonele montane vor fi prezente precipitațiile mixte. Perspectiva pentru zilele următoare indică o scădere a cantității de precipitații, fiind posibil ca acestea să fie resimțite doar în nordul țării. Vântul va avea intensitate scăzută până moderată, cu o ușoară intensificare a acestuia în anumite zone montane, mai avertizează meteorologul.

Anunțul meteorologilor cu privire la evoluția temperaturilor în România pentru luna martie indică un trend de creștere a temperaturilor neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului. Informațiile furnizate de meteorologii internaționali conturează un tablou complet al evoluției meteorologice în următoarea perioadă, cu o atenție deosebită acordată fluctuațiilor termice.

Cu privire la prognoza locală, meteorologul ANM adaugă că în București se va resimți o încălzire a vremii, cu o maximă estimată pentru ziua de azi de 12 grade Celsius. Spre joi, urmează ca temperaturile să înregistreze o creștere progresivă, astfel că, dacă miercuri valorile termice se vor situa în jurul a 13-14 grade, sâmbătă acestea ar putea ajunge la 18-19 grade Celsius. Se anticipează că vântul nu va fi o problemă majoră, însă există șanse pentru precipitații scăzute, conform specialiștilor în meteorologie.

TAGS:

Vreme Prognoza Temperaturi Meteorologie
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments