Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateVremea rea afectează călătoriile în Republica Bulgaria

Vremea rea afectează călătoriile în Republica Bulgaria

Vremea rea afectează călătoriile în Republica Bulgaria

 • Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis avertizări pentru vreme severă în Republica Bulgaria, în perioada 20-21 ianuarie 2024. Se estimează că întregul teritoriu va fi afectat de precipitații abundente sub formă de ninsoare și vânt puternic.
 • Pentru mai multe regiuni, a fost emis cod portocaliu, indicând că stratul de zăpadă va atinge între 10 și 30 cm. Fenomene ca viscolul și poleiul sunt de așteptat în aceste regiuni.
 • În alte regiuni, a fost emis cod galben, semnalând un strat de zăpadă de aproximativ 10 cm, rafale de vânt ce pot atinge o viteză de până la 24 m/s și condiții de formare a poleiului.
 • Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Republica Bulgaria să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturi și prognoza meteorologică din zonă.
 • Șoferii sunt sfătuiți să se asigure că autovehiculele lor sunt echipate corespunzător pentru a circula în condiții de iarnă. De asemenea, aceștia trebuie să respecte semnalizarea rutieră temporară și indicațiile organelor de control.
 • Este posibil ca, pe durata avertizărilor meteorologice, autoritățile bulgare să decidă închiderea unor drumuri și perturbarea curselor aeriene.

Informații suplimentare pot fi accesate și gestionați din următoarele surse:

 • Starea actuală a drumurilor poate fi verificată pe aplicația gratuită LIMA (www.lima.api.bg) sau pe site-ul Agenției „Infrastructura Rutieră” (www.api.bg).
 • Pentru informații despre e-vigneta și sistemul e-TOLL, accesați site-ul www.bgtoll.bg.
 • Pentru situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare, consultați site-ul www.mvr.bg.
 • Pentru informații despre zborurile de pe aeroportul din Sofia, vizitați www.sofia-airport.eu.
 • Pentru a verifica starea vremii, accesați site-ul www.weather.bg.
 • Pentru informații privind regimul vamal la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Turcia, vizitați www.mae.ro/travel-conditions/3677 și www.customs.bg.

Cetățenii români care se confruntă cu situații dificile sau au nevoie de asistență pot apela la Ambasada României la Sofia la numerele de telefon: +35929712858 și +35929733510. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate.

De asemenea, cetățenii români au la dispoziție numărul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor călătorilor să consulte paginile web ale ambasadei (sofia.mae.ro), Consular Protection (consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en?prefLang=ro), meteoalarm.org și www.mae.ro pentru informații actualizate. În plus, aplicația “Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs) oferă sfaturi și informații utile pentru călătorii.

TAGS: Republica Bulgaria, cod portocaliu, ninsoare, vânt puternic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments