Monday, May 20, 2024
HomeActualitateVremea Neobișnuit de Caldă în Intreaga Țară în Minivacanța de 1 Mai...

Vremea Neobișnuit de Caldă în Intreaga Țară în Minivacanța de 1 Mai și Paște

Vremea Neobișnuit de Caldă în Intreaga Țară în Minivacanța de 1 Mai și Paște

Minivacanța de 1 Mai și Paște pregătește temperaturi neobișnuit de ridicate pentru întreaga țară, conform declarațiilor directoarei generale a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Conform acesteia, sud-vestul țării va resimți efectele vântului puternic în următoarele zile, în timp ce Bucureștiul va înregistra ploi slabe.

Anunțul privind vremea caldă a fost făcut de Elena Mateescu: „Începând cu 1 Mai, temperaturile se vor situa între 17 și 24 – 25 de grade Celsius în toată țara, cele mai ridicate valori urmând să fie în regiunile extra-carpatice din vest, sud-vest și sud. Putem vorbi despre o apropiere de temperaturile maximale dintr-o zi de vară, însă nu se exclud averse slabe în serile și nopțile următoare.”

Directoarea ANM a mai adăugat că „Vremea în această Săptămână Mare va fi una frumoasă, cu temperaturi în creștere de la o zi la alta”, subliniind că luna aprilie se va încheia cu temperaturi peste medie pentru această perioadă.

În schimb, zonele din sud-vestul țării, în special locuitorii din județul Caraș-Severin, se vor confrunta cu rafale de vânt puternic. Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru acest județ, valabilă începând de marți, 30 aprilie, de la ora 10, până joi, 2 mai, la aceeași oră. Pe durata acestui interval, viteza vântului va atinge între 55…65 km/h și temporar peste 70 km/h.

harta 1 Vremea Neobișnuit de Caldă în Intreaga Țară în Minivacanța de 1 Mai și Paște
Codul galben de intensificări ale vântului pentru județul Caraș-Severin este valabil de marți, 30 aprilie, de la ora 10, până joi, 2 mai, la aceeași oră. Foto: meteoromania.ro

Pe măsură ce zilele trec, vântul se va intensifica local și temporar în sudul, sud-estul și centrul țării, cu viteze medii de 45…50 km/h, potrivit informațiilor transmise de ANM.

Cum se Anunță Vremea în București de 1 Mai

Pentru Capitală, meteorologii au emis o prognoză specială pentru intervalul 30 aprilie, ora 10 – 2 mai, ora 10. Prima zi din această perioadă va aduce temperaturi normale pentru finalul lunii aprilie, cu o maximă în jurul valorii de 20 de grade Celsius și o minimă de 10…12 grade. Se așteaptă rafale temporare ale vântului cu viteze de 40…45 km/h, precum și ploi slabe în prima parte a zilei.

Pentru 1 Mai, temperaturile specifice datei vor fi în continuare prezente în București. Valoarea maximă se va situa între 20 și 21 de grade Celsius, în timp ce minima va oscila între 10…12 grade Celsius. Se vor înregistra și averse slabe, iar vântul va avea intensificări ușoare temporare.

ANM a făcut publice estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni, indicând că în luna mai vor fi temperaturi apropiate de media specifică perioadei, cu o ușoară scădere în prima jumătate a lunii.

TAGS: Minivacanta, Vremea, 1 Mai, Temperaturi, Elena Mateescu, ANM
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments