Monday, May 20, 2024
HomeVremeaVreme Schimbătoare în România: Prognoza Meteorologică pentru Săptămâna Viitoare

Vreme Schimbătoare în România: Prognoza Meteorologică pentru Săptămâna Viitoare

Vreme Schimbătoare în România: Prognoza Meteorologică pentru Săptămâna Viitoare

Vreme Schimbătoare în România: Prognoza Meteorologică pentru Săptămâna Viitoare

Potrivit ultimelor informații oferite de meteorologi, România se pregătește să intre într-o perioadă agitată din punct de vedere meteorologic. Cu începere de miercuri, sunt prognozate precipitații, iar temperaturile vor înregistra o ușoară scădere. Desigur, specialiștii asigură că răcirea nu va fi una extrem de accentuată, dar este recomandabil ca locuitorii să fie pregătiți pentru schimbări în timpul zilelor următoare.

Conform estimărilor emise de experți, luna mai va debuta cu temperaturi ce depășesc valorile normale pentru această perioadă. În diversele zone ale țării, se așteaptă maxime între 16 grade Celsius pe litoral și 25 de grade în nord-vestul și vestul țării, ajungând la 22 de grade în București.

De la mijlocul săptămânii, mai exact începând cu seara de miercuri și continuând în timpul nopții de miercuri și ziua de joi, sunt posibile averse localizate în sud-estul țării, inclusiv în Dobrogea, Muntenia și Transilvania.

Pe data de 2 mai, joi, sunt prognozate perioade cu averse slabe cantitativ. În ceea ce privește temperaturile, valori cuprinse între 18 și 24 de grade vor fi înregistrate, alături de minime pozitive între 4 și 13 grade Celsius.

Conform prognozei meteo pentru minivacanța de 1 Mai și Paște, pe parcursul zilei de joi vremea se va menține în parametri normali. Așadar, este de așteptat să avem valori termice apropiate de media lunii mai în România.

Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul săptămânii, se anticipează că temperaturile vor rămâne aproape de norme, fiind estimate maxime între 17 și 23 grade Celsius, în funcție de regiunea geografică. Așadar, meteorologii prevăd că situația va fi sub control și cetățenii să se aștepte la o climă relativ stabilă.

Duminică, de Sarbătorile Pascale, valorile termice vor oscila între 17 și 25-26 de grade Celsius, putând atinge punctul maxim în vestul și sud-vestul țării, inclusiv 23 de grade Celsius în București.

În privința temperaturilor minime, se estimează valori pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate temperaturi de 12 până la 14 grade în sudul țării și 12 grade în Capitală, în timp ce în nord se așteaptă valori de până la 8-9 grade Celsius. Așadar, fenomenele meteo vor fi variate și specificul primăverii se va face simțit în întreaga țară.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments