Sunday, April 21, 2024
HomeSportVouchere sociale pentru români: Prima tranșă de 250 de lei pe cardurile...

Vouchere sociale pentru români: Prima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Vouchere sociale pentru români: Prima tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale

Mii de români defavorizați își vor primi astăzi prima tranșă de 250 de lei în cadrul programului „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că încărcarea cardurilor sociale va demara în această zi, oferind astfel un ajutor financiar vital celor mai vulnerabili cetățeni.

Ajutorul financiar acordat în șase tranșe pe parcursul anului 2024

Banii vor ajunge la beneficiari în șase tranșe, o dată la două luni, pe parcursul anului 2024. Prima tranșă din acest an va fi livrată începând de astăzi, 16 februarie, și va continua să fie distribuită pe parcursul săptămânii următoare, în mod etapizat.

„În prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, urmând ca aproximativ 1 milion de persoane să primească sprijinul în cea de-a doua parte a săptămânii”, a informat ministrul Adrian Câciu prin intermediul paginii sale de Facebook.

În total, aproximativ 2,7 milioane de români vor beneficia de acest ajutor financiar în 2024. De menționat este și faptul că, datorită majorării plafonului de acordare a sprijinului la 2.000 de lei, alte 90.000 de carduri vor fi distribuite către noi beneficiari.

Cardurile sociale: Cui li se acordă acest sprijin financiar

Persoanele defavorizate vor primi cardurile sociale prin intermediul Poștei Române, în timp ce înainte de anul 2024, sprijinul financiar de 250 de lei era acordat celor cu venituri nete de până la 1.700 de lei. Odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli, sprijinul ajunge la cei cu venituri mai mici de 2.000 de lei.

„Majorarea plafonului a fost propusă de către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, iar din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de două ori pe an, de pachete cu alimente”, a adăugat ministrul Câciu.

Astfel, cei 250 de lei pot fi utilizați pentru achiziționarea alimentelor sau meselor calde. Printre beneficiari se numără pensionarii cu venituri mici, precum și românii încadrați într-un grad de handicap grav, accentuat sau mediu.

Vouchere sociale vor primi și familiile cu cel puțin doi copii sau familiile monoparentale, cu venituri pe membru de familie care nu depășesc 675 de lei. Următoarele tranșe de sprijin financiar vor fi livrate în aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie 2024.

TAGS: vouchere sociale, livrarea primei tranșe, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments