Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeSportVouchere de alimente în 2024: Crește numărul beneficiarilor și se mărește plafonul...

Vouchere de alimente în 2024: Crește numărul beneficiarilor și se mărește plafonul anunțat de Guvern

Vouchere de alimente în 2024: Crește numărul beneficiarilor și se mărește plafonul anunțat de Guvern

Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a făcut un anunț important pentru români în ceea ce privește voucherele de alimente pentru anul 2024. Începând cu acest an, plafonul de acordare al ajutorului crește, iar numărul persoanelor vulnerabile care vor beneficia de aceste vouchere va crește semnificativ.

Conform unui comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a MIPE, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la fiecare două luni. Această schimbare vine ca o veste excelentă pentru românii cu venituri reduse, care vor avea astfel posibilitatea de a beneficia de sprijin în achiziționarea produselor alimentare necesare.

Anul trecut, plafonul impus era de 1.700 de lei, însă acum a fost majorat la 2.000 de lei. Astfel, Guvernul oferă vouchere sociale în valoare de 250 de lei pentru românii cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei. Această măsură vine în sprijinul celor care se confruntă cu dificultăți financiare și are ca scop asigurarea unei alimentații adecvate pentru toți cetățenii.

“Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiect de Hotărâre, supus începând de astăzi dezbaterii publice”, anunță MIPE.

În 2024, românii care vor primi vouchere sociale pentru alimente și mese calde sunt:

  • Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de către casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri realizate lunar sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri realizate lunar proprie sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri realizate lunar pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • Familiile monoparentale, ale căror venituri realizate lunar pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările și completările ulterioare;
  • Persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Autoritățile precizează că suma alocată prin intermediul voucherelor sociale poate fi utilizată pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde. De asemenea, banii de pe cardurile de vouchere vor fi valabili timp de 12 luni de la data încărcării lor, oferind astfel beneficiarilor o perioadă suficientă pentru a le utiliza în mod optim.

În 2024 continuă acordarea pachetelor cu alimente: ce valoare au acestea

Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că și în acest an se vor acorda pachete cu alimente pentru românii cu venituri mici. Valoarea maximă a pachetelor de alimente este de 125 lei și se vor acorda o dată la 6 luni.

Cei care vor primi astfel de pachete cu alimente sunt:

  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
  • Membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii, acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare;
  • Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, stabilite în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul autorităților locale.

Aceste pachete cu alimente reprezintă o măsură importantă de sprijin pentru familiile și persoanele aflate în dificultate economică, oferindu-le o alimentație adecvată și ajutându-i să depășească perioadele mai grele din viață.

În concluzie, anul 2024 aduce vești bune pentru românii cu venituri mici, prin creșterea numărului de beneficiari și majorarea plafonului pentru voucherele de alimente. Aceste măsuri au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai ale persoanelor vulnerabile și asigurarea unei alimentații adecvate pentru toți cetățenii. Sprijinul acordat prin intermediul acestor vouchere și pachete cu alimente poate face o diferență semnificativă în viața celor care se confruntă cu dificultăți financiare și contribuie la reducerea sărăciei și inegalităților sociale în România.

TAGS: vouchere alimente, români venituri mici, carduri sociale, sprijin financiar

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments