Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeExterneVom continua să sprijinim Ucraina în fața agresiunii rusești, afirmă președintele francez...

Vom continua să sprijinim Ucraina în fața agresiunii rusești, afirmă președintele francez Emmanuel Macron

Vom continua să sprijinim Ucraina în fața agresiunii rusești, afirmă președintele francez Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a făcut declarații puternice în sprijinul Ucrainei în fața agresiunii rusești, subliniind importanța securității europene și necesitatea unei industrii de apărare puternice.

Într-un discurs susținut la baza navală Cherbourg, Macron a declarat că Franța nu poate lăsa Rusia să creadă că poate câștiga în fața Ucrainei și a atras atenția asupra consecințelor pe care o victorie rusă le-ar avea asupra securității europene.

Pentru a face acest sprijin solid, președintele francez a subliniat nevoia de a investi într-o industrie de apărare puternică și eficientă. Macron a menționat că anii de confort au permis industriei de apărare să mențină un nivel ridicat de calitate, dar acest lucru nu mai este suficient în lumea actuală. Acesta a subliniat necesitatea de a crește producția de arme și muniții pentru a răspunde rapid provocărilor din teren.

Președintele francez a transmis un mesaj clar directorilor companiilor de apărare, solicitându-le să fie total concentrați pe producție și aprovizionare. El a subliniat că nu mai este timp pentru întinderi temporale de producție îndelungate și a cerut o concentrare totală în vederea furnizării imediate de echipamente pentru a răspunde nevoilor Ucrainei și pentru a asigura securitatea europeană.

Acțiunile Franței nu se rezumă la declarații, ci și la sprijinul concret acordat Ucrainei. Săptămâna aceasta, Franța a anunțat furnizarea de ajutor militar constând în 40 de rachete cu rază lungă de acțiune Scalp, 50 de bombe AASM (armament aer-sol modular) pe lună timp de un an, aproximativ 3.000 de noi obuze de calibrul 155 mm pe lună și 12 tunuri suplimentare Caesar de același calibru.

Compania Nexter, una dintre cele mai importante companii de producție de armament din Franța, va produce în acest an 60 de tunuri Caesar destinate Ucrainei. Guvernul francez a invitat și aliații să cumpere și să livreze astfel de echipamente în sprijinul Ucrainei.

Decizia Franței de a sprijini Ucraina cu echipamentele de apărare necesare este un semn clar de solidaritate și determinare în fața agresiunii rusești. Această inițiativă are un impact semnificativ asupra securității europene și îi asigură pe ucraineni că nu sunt singuri în această luptă. TAGS: Ucraina, Emmanuel Macron, Rusia, securitate europeană, industrie de apărare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments