Wednesday, April 17, 2024
HomeSportVladimir Putin și-a dezvăluit averea personală. Detalii surprinzătoare despre președintele Rusiei

Vladimir Putin și-a dezvăluit averea personală. Detalii surprinzătoare despre președintele Rusiei

Vladimir Putin și-a dezvăluit averea personală. Detalii surprinzătoare despre președintele Rusiei

In contextul alegerilor prezidențiale din martie 2024, Comisia Electorală Centrală a Rusiei a făcut publică averea lui Vladimir Putin, președintele țării. Informațiile dezvăluite au adus surprize neașteptate în ceea ce privește conturile și proprietățile liderului rus.

De-a lungul anilor, presa internațională a speculat asupra faptului că Vladimir Putin ar fi unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. Însă datele oficiale anunțate de Comisia Electorală Centrală au infirmat aceste speculații, dezvăluind că președintele Rusiei nu dispune de sume impresionante în conturi.

Concret, documentul publicat de CEC arată că din 2018 până în 2024, Vladimir Putin a acumulat un venit de 67,6 milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 694.421 de euro. Aceste venituri provin în principal din salariul său, titluri și depozite bancare, pensii militare și civile, precum și din vânzarea unor proprietăți.

Declarația de avere a lui Putin mai dezvăluie că acesta deține un apartament în Sankt Petersburg, cu o suprafață de 77 de metri pătrați. În plus, el deține un garaj de 18 metri pătrați și o remorcă Skif. În ceea ce privește mașinile, președintele Rusiei are două modele GAZ M1 și o Niva.

Pe lângă aceste proprietăți și vehicule, Putin a declarat economii de 54,5 milioane de ruble, depozitate în 10 conturi bancare rusești. De asemenea, el mai deține 230 de acțiuni la Banca Sankt Petersburg, în valoare de 280,49 ruble fiecare.

Intensificarea speculațiilor

Aceste informații referitoare la averea lui Putin contrastează puternic cu estimările anterioare, conform cărora liderul rus ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume. În trecut, s-a spus că averea sa ar putea ajunge la sute de miliarde de dolari, întrecându-i astfel pe toți oligarhii ruși și pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, care era liderul topului Forbes la acea vreme.

În 2017, publicația Market Watch a relatat că Vladimir Putin ar putea deține o avere de până la 200 de miliarde de dolari. Această sumă era mult mai mare decât cele aproximativ 86,5 miliarde de dolari ale lui Bill Gates.

Mai mult, în 2021, Alexei Navalnîi, un dizident politic din Rusia, a dezvăluit că Putin deține un palat imens pe un domeniu de 7.000 de hectare, la malul Mării Negre. Valoarea proprietății ar ajunge la peste un miliard de euro.

Astfel, dezvăluirile recente ale Comisiei Electorale Centrale au alimentat și mai mult speculațiile cu privire la averea lui Putin. Mulți se întreabă dacă liderul rus și-a declarat toată averea sau există în continuare bunuri ascunse, ca urmare a unor practici de corupție.

Concluzii

Anunțul privind averea lui Vladimir Putin a stârnit interesul opiniei publice și i-a surprins pe mulți, dând naștere la diverse teorii și speculații. Chiar dacă datele oficiale arată că președintele Rusiei deține o avere modestă, există numeroase voci care pun la îndoială aceste informații și continuă să creadă că Putin este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments