Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateVladimir Putin s-a scufundat în apă rece pentru a sărbători Botezul lui...

Vladimir Putin s-a scufundat în apă rece pentru a sărbători Botezul lui Iisus Hristos

Vladimir Putin s-a scufundat în apă rece pentru a sărbători Botezul lui Iisus Hristos

Președintele rus, Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a participat vineri la o ceremonie specială pentru a marca Botezul lui Iisus Hristos. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Putin a ales să se scufunde într-un bazin cu apă rece ca gheața, într-o tradiție pe care nu a ratat-o niciodată, cu excepția anului 2022, când motivele epidemiologice l-au împiedicat să o facă.

Anul precedent, în ciuda pandemiei de coronavirus care încă făcea ravagii, Kremlinul a publicat un video cu ceremonia în care Putin a plonjat de trei ori într-un bazin în formă de cruce, în conformitate cu tradiția ortodoxă. Președintele rus și-a făcut semnul crucii înainte de fiecare scufundare.

Botezul lui Iisus Hristos, sau Boboteaza, este sărbătorit de rușii ortodocși de rit vechi pe data de 19 ianuarie. În această zi, credincioșii ortodocși participă la ceremonii speciale de scufundare în ape reci pentru a simboliza curățarea păcatelor lor și împărtășirea cu misterul botezului lui Iisus Hristos.

Ceremoniile de scufundare de Bobotează au avut loc în toată țara, cu excepția orașului Belgorod din sud, care se află în apropierea graniței cu Ucraina și a devenit o țintă constantă a atacurilor ucrainene. În restul Rusiei, clericii ortodocși binecuvântează mii de bazine, iazuri, râuri și chiar copci în mare, marcat cu cruciulițe de argint, pentru ca credincioșii să poată să se scufunde și să își îndeplinească ritualul sacru.

Pentru a participa la aceste scufundări, credincioșii trebuie să coboare pe o scară de lemn pentru a evita să alunece și să se scufunde de trei ori în apă, în timp ce își fac semnul crucii și cerându-i lui Dumnezeu să le ierte păcatele și să se roage pentru sufletele lor și ale celor dragi.

În plus față de credincioșii ortodocși, la scufundări participă adesea și iubitorii de senzații tari, precum și așa-numiții “morjî” sau entuziaști ai înotului de iarnă în aer liber. Aceștia consideră că această activitate extremă poate ameliora și preveni diferite afecțiuni, precum răceala, bolile de inimă, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments