Thursday, May 23, 2024
HomeSportVlad Gheorghe Dezesperează Autoritățile cu Cererile Sale Incendiare

Vlad Gheorghe Dezesperează Autoritățile cu Cererile Sale Incendiare

Vlad Gheorghe Dezesperează Autoritățile cu Cererile Sale Incendiare

Vlad Gheorghe, figura independentă care aspiră la un loc în Parlamentul European, continuă să provoace controverse și să aducă acuzații grave asupra unor figuri politice importante din România. Acesta a făcut public faptul că a depus o nouă solicitare la Direcția Națională Anticorupție, solicitare legată de dosarele referitoare la abuzurile pretins comise de Gabriela Firea și Marius Budăi în ceea ce privește “azilele groazei”.

Vlad Gheorghe Nu Uită și Nu iartă: Noi Demersuri la DNA

Europarlamentarul care se prezintă independent la alegerile europarlamentare a mers în fața DNA pentru a cere clarificări legate de investigațiile în cazul “azilelor groazei”. Denunțurile făcute de Gheorghe anul trecut împotriva Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi par să aducă în prim-plan o serie de acuzații serioase care necesită o investigație riguroasă.

“Gabriela Firea speră că am uitat cu toții despre azilele groazei, dar se înșeală amarnic. Astăzi am depus încă o cerere la DNA pentru a afla stadiul dosarelor constituite în urma denunțurilor mele din iulie 2023, dosare în care am evidențiat abuzurile comise de Gabriela Firea și Marius Budăi în legătură cu azilele groazei”, a declarat Vlad Gheorghe într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. “Este vital să se clarifice oficial ce implicare are doamna Firea în dosarul penal referitor la azilele groazei”, a adăugat acesta într-un mesaj înregistrat.

Acuzații Incendiare: Firea Își Dorește Imunitate Europeană?

Vlad Gheorghe aduce în centrul atenției posibilele motive din spatele acțiunilor politice ale Gabrielei Firea. Potrivit europarlamentarului, Firea ar putea beneficia cel mai mult de comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în scopul de a obține imunitatea europeană, un element crucial în contextul acuzațiilor aduse pe tema “azilelor groazei”.

“Această doamnă, căreia îi place să candideze atât pentru Primăria Municipiului București, cât și pentru Parlamentul European, are un interes major pentru alegerile europarlamentare, deoarece acolo se asigură imunitatea parlamentară. Este clar că motivul real pentru care Firea rămâne pe listele de candidați este imunitatea de care va beneficia în calitate de eurodeputat”, a afirmat Gheorghe.

“Gabriela Firea pare să fie principala beneficiară a deciziei de comasare a alegerilor făcute la nivel de partid, de către Marcel Ciolacu și partenerul său de coaliție, Nicu Ciucă. Fiind prezentă atât pe lista pentru alegerile locale pentru Primăria București, cât și pe cea pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, Găbița lui Pandele are toate șansele să obțină imunitatea mult dorită”, a subliniat acesta.

Imunitatea Europeană, Cheia Succesului sau a Complicării?

Vlad Gheorghe pune sub semnul întrebării decizia Gabrielei Firea de a rămâne pe lista pentru europarlamentare, chiar și după eșecul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei și desemnarea oficială a acesteia ca candidat pentru București din partea PSD. Cu șanse reduse la Primăria Municipiului București, un loc de eurodeputat ar părea a fi soluția avantajoasă pentru Firea, în contextul în care acest lucru ar însemna și obținerea imunității parlamentare europene, solicitări ce par a primi un tratament favorabil în Parlamentul European.

“După întregul tumult legat de alegerea candidatului comun PSD-PNL pentru Primăria București, odată ce Gabriela Firea a fost confirmată oficial pe listele pentru alegerile locale, de ce nu renunță la candidatura pentru Parlamentul European? Motivele sunt evidente – perspectivele de reușită la Primăria București par să fie minime conform analizelor și sondajelor făcute. În schimb, pentru Bruxelles, fosta ministra a Familiei, care susține că nu știa sau auzise de azilele groazei conduse de consiliera sa și de șoferul angajat la cabinetul Gabrielei Firea, se găsește într-o poziție privilegiată.”

“Un mandat de eurodeputat aduce în pachet imunitate, însă spre dezamăgirea doamnei Firea, toate solicitările de ridicare a imunității unui eurodeputat sunt aprobate rapid și cu sprijin majoritar transpartinic în plenul Parlamentului European. La Bruxelles, nu sunt la fel de ușor de evitat dosarele penale precum în București”, a menționat Vlad Gheorghe.

Accente de Intrigă: Conexiuni Neașteptate la Bază

În discursul său, Vlad Gheorghe aduce în prim-plan conexiuni și coincidențe care ridică semne de întrebare în privința acțiunilor Gabrielei Firea. Acesta rememorează faptul că a semnalat autorităților competente anul trecut aspecte legate de “azilele groazei” din Voluntari, subliniind o serie de conexiuni ce par să aibă ca epicentru moșia familiei lui Pandele, soțul Gabrielei Firea.

“Amintesc de plângerile făcute la DNA anul trecut cu privire la abuzul în serviciu al Gabrielei Firea și al lui Mariu Budăi, ambii miniștri PSD în perioada în care torturile din azilele groazei din Voluntari aveau loc, cu o ironie a coincidențelor, pe teritoriul moșiei familiei lui Pandele, soția Gabrielei Firea.”

“În același interval de timp în care a deținut funcția de administrator la Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz – întâmplător, unul dintre azilele groazei poartă numele dublei candidate PSD Gabriela Firea – Ștefan Godei a fost angajat de Firea la cabinetul de senator din cadrul Parlamentului României și a primit lunar suma de 3.000 de lei.

“De la începutul anului 2021 până în februarie 2023, Godei a beneficiat de peste 125.000 de lei din bani publici, deși Firea nu avea dreptul să își angajeze un șofer conform nomenclatorului funcțiilor din Hotărârea Birourilor Permanente reunite nr. 5/2013. Mai mult, Firea însăși a afirmat că Godei nu era șoferul său, ci al colegilor din cabinetele senatoriale, o încălcare gravă a legislației”, a dezvăluit Gheorghe.

Întrebări Fără Răspunsuri: Tensiuni în Relația cu Justiția

Vlad Gheorghe aduce în evidență reacția evazivă a autorităților în ceea ce privește solicitările făcute de acesta și lipsa de comunicare în legătură cu denunțurile referitoare la “azilele groazei”. Frustrat de absența unui răspuns din partea DNA, Gheorghe subliniază necesitatea de a fi informat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

“De ce nu răspunde Gabriela Firea la întrebările procurorilor în dosarul azilelor groazei, unde vârstnici, bolnavi și persoane cu dizabilități erau supuși unor abuzuri zi de zi de către Godei, șoferul Gabrielei? De la iulie 2023 și până în prezent, nu am primit niciun răspuns legat de acest denunț. Am depus o nouă cerere astăzi și o voi reitera până când voi primi un răspuns conform legislației în vigoare”, a conchis europarlamentarul.

 

 

TAGS:

Vlad Gheorghe, Gabriela Firea, Marius Budăi, Parlamentul European, DNA
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments