Sunday, June 23, 2024
HomeSportVirgil Chirică, un milionar de succes care a sfârșit tragic

Virgil Chirică, un milionar de succes care a sfârșit tragic

Virgil Chirică, un milionar de succes care a sfârșit tragic

România a fost zguduită de vestea tragică a morții lui Virgil Chirică, un om de afaceri în vârstă de numai 46 de ani. Cu toate că se afla în topul afaceriștilor de succes și se pregătea să dea o lovitură pe piața imobiliară, nimeni nu s-ar fi așteptat că acesta își va pune capăt zilelor.

Decizia surprinzătoare a lui Virgil Chirică în contextul războiului din Ucraina

Virgil Chirică, absolvent al facultății de finanțe, a condus divizia de asigurări de la Porsche Finance Group timp de aproape două decenii. În același timp, și-a dezvoltat afacerile în domeniul imobiliar. El și-a deschis compania Random Trade SRL, cu sediul în Ștefăneștii de Jos, prin care se ocupa de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Chirică a avut o carieră de succes, ca dovadă fiind cifra de afaceri de aproape 2,4 milioane de lei în doar trei ani înregistrată de societatea sa. Imaginile postate pe rețelele sociale îl arătau în vacanțe exotice sau conducând mașini scumpe, semn al succesului său în afaceri.

În martie 2022, pe fondul “contextului nefavorabil și implicațiilor războiului din Ucraina”, Virgil Chirică a luat o decizie surprinzătoare: a retras un milion de lei din capitalul societății și a investit jumătate din această sumă într-o altă companie – Encore Capital Trust SA.

Encore Capital Trust – clubul elitist al afaceriștilor din zona imobiliară

Encore Capital Trust reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale elitei afaceriștilor din România. Compania are ca principal acționar pe Dan Șucu, cunoscut drept patronul clubului Rapid. Alături de el se află nume importante din lumea business-ului, precum Culiță Tărâță, Corneliu George Gâdoiu, Iosif Szavuj, Marius Hanganu, Silvana Berciu, Dan Nicolae Patroi sau Alexandru Ovidiu Daniel Rabanca.

27 de antreprenori și manageri de succes au contribuit la succesul companiei. Pe partea executivă se ocupă Andrei Sârbu și Cosmin Savu Cristescu, responsabili de achiziții și monitorizarea pieței imobiliare.

Filosofia firmei se baza pe achiziționarea de proprietăți imobiliare în zone scumpe ale Capitalei. Valoarea acestor proprietăți creștea pe măsură ce proiectele se apropiau de finalizare și erau vândute în mod profitabil.

În doar șase luni, Encore Capital Trust a strâns fonduri de 25 de milioane de lei și a realizat peste 170 de achiziții, cu un randament de 20%. Au fost precontractate apartamente și parcări în nouă proiecte rezidențiale, la un preț mediu de 290.000 de euro.

Misterul morții lui Virgil Chirică

Moartea lui Virgil Chirică a fost înconjurată de mister și suspiciuni. El a fost găsit decedat în baia vilei sale din nordul Capitalei, în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon produse de cărbunii arși în grătar. Înainte de tragedie, Chirică ar fi lăsat un bilet de adio în care scria în limba engleză fraza “Sunt deja adormit”.

Deși prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este sinuciderea, informații neoficiale sugerează că milionarul ar fi mai avut o încercare de sinucidere cu patru ani în urmă. Episoadele de depresie prin care a trecut ar fi contribuit la această decizie nefericită.

Cazul lui Virgil Chirică se adaugă unei liste tragice de milionari români care și-au luat viața în ultimii ani. Nume precum Mihai Erbașu, Florian Anghelescu, Constantin Spak, Ilie Vonica, Ioan Oita sau Vasile Turcu au fost lovite de tragedia sinuciderii.

TAGS: Virgil Chirică, milionarul român, decizie surprinzătoare, războiul din Ucraina, Encore Capital Trust
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General