Friday, June 21, 2024
HomeVremeaVineri, 16 februarie

Vineri, 16 februarie

Se anunță scăderea temperaturilor în timpul nopților și dimineților, cu valori foarte scăzute, în timp ce în timpul zilei se vor înregistra maxime de 10-13 grade Celsius.

În zonele montane se așteaptă ninsori, în timp ce în restul țării vor fi ploi pe arii restrânse. Vremea se va răci și mai mult începând de duminică, iar în săptămâna viitoare temperaturile vor fi scăzute.

In zona de est a țării, în această parte a săptămânii se vor înregistra vreme mohorâtă și răcoroasă, cu temperaturi mai scăzute. În schimb, în regiunile vestice și sud-vestice, temperaturile vor fi mai ridicate, atingând 15-16°C. Duminică, vom avea un front atmosferic care va aduce noi ploi ușoare și ninsori în zonele montane.

Vineri, 16 februarie

Un anticiclon puternic din estul Europei se va extinde spre România în prima parte a weekendului, dar aerul rece nu va ajunge foarte aproape de țară. Cu toate acestea, ziua de vineri va începe cu îngheț pe suprafețe extinse din nord, centrul, vestul și sudul țării. Minimele vor ajunge aproape de pragul de ger în depresiuni, iar în unele zone va fi ceață dimineața.

Pe parcursul zilei, temperaturile vor atinge în jur de 10-13°C în jumătatea vestică a țării și în mare parte din Muntenia. În Moldova, Dobrogea și Câmpia Bărăganului, maximele se vor încadra între 6 și 9°C, iar local vor fi posibile burnițe și ploi slabe.

Sâmbătă, 17 februarie

Vremea nu se va schimba prea mult nici sâmbătă. Dimineața va fi rece, iar pe parcursul zilei temperaturile se vor încălzi până la 14-16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile estice la început, dar se va închide treptat în a doua parte a zilei.

Duminică, 18 februarie

Weekendul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi ninsori. Spre seară, vor fi ninsori și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

Duminică dimineață, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, cu temperaturi de până la 13-16°C, în timp ce în nordul țării va fi noros și vor fi și intervale cu ploaie. Spre seară, frontul atmosferic va ajunge și în regiunile sudice, dar se vor înregistra ploi doar local, în special în sud-est.

La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor, iar vremea va rămâne răcoroasă în perioada următoare, deși nu va fi foarte rece pentru această perioadă a anului.

TAGS: Un subiect dintr-un manual de Limba Română a pus pe jar părinții: “Cum crezi că a reușit străinul să o înveselească pe Împărăteasă?”, Surpriză „armată” în Sectorul 5: Obuz din al Doilea Război Mondial, descoperit în apropiere de locuințe, Când intră banii pe cardurile sociale în 2024? Precizări de ultimă oră de la ministrul Adrian Câciu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General