Monday, July 22, 2024
HomeActualitateViitorul pavilion politraumă de la Spitalul Militar Brașov: Cifrele Investiției Dezvăluie O...

Viitorul pavilion politraumă de la Spitalul Militar Brașov: Cifrele Investiției Dezvăluie O Creștere Semnificativă a Costurilor

Viitorul pavilion politraumă de la Spitalul Militar Brașov: Cifrele Investiției Dezvăluie O Creștere Semnificativă a Costurilor

Guvernul României a dat undă verde noilor indicatori tehnico-economici pentru construirea unui pavilion politraumă la Spitalul Militar de Urgență „Regina Mariaˮ Brașov, împreună cu amenajarea unui drum de acces și rețele de utilități. Valoarea totală a acestui proiect major se ridică la 440.195.000 lei, inclusiv TVA, conform hotărârii autorităților (document).

Potrivit detaliilor oficiale, investiția a fost revizuită în anul 2024, cu costurile totale fiind mult mai mari decât estimarea anterioară din 2021. Valoarea proiectului a crescut cu impresionanta sumă de 305.349.000 lei în doar trei ani, o diferență semnificativă care a generat controverse. Motivul principal al acestei creșteri substanțiale a fost justificat drept consecința creșterii costurilor materialelor de construcții, a energiei electrice, a gazelor naturale sau a combustibililor, ca urmare a factorilor externi precum conflictul din Ucraina. Aprovizionarea cu materiale, echipamente și utilaje a fost afectată, ceea ce a sprijinit această revizuire importantă a costurilor.

Noul pavilion, care va găzdui secțiuni esențiale precum imagistică, sterilizare, prosectură, spălătorie, depozit de farmacie, compartiment primiri urgențe, laborator, compartiment ATI, bloc operator, centru de transfuzie sanguină și alte spații medicale, va fi structurat pe demisol, parter și patru etaje. Este relevant de menționat că Ministerul Apărării Naționale a obținut finanțare pentru acest proiect vital prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Această investiție uriașă va reprezenta un pas important în modernizarea și îmbunătățirea capacităților medicale și operaționale ale Spitalului Militar de Urgență „Regina Mariaˮ Brașov, deservind comunitatea și militarii într-un mod mai eficient și complet. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut în două ani și jumătate, până în luna august a anului 2026, conform termenilor planificați prin PNRR, oferind o perspectivă clară asupra implementării și finalizării acestui proiect vital.

Surse:

Pentru a citi mai multe detalii, accesați articolul original pe MyTex.ro.

TAGURI:

pavilion politraumă, Spitalul Militar Brașov, investiție medicală, infrastructură medicală, PNRR

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General