Sunday, April 21, 2024
HomePoliticaViitoarea politică agricolă comună va fi orientată către mediu și viitorul agriculturii

Viitoarea politică agricolă comună va fi orientată către mediu și viitorul agriculturii

Viitoarea politică agricolă comună va fi orientată către mediu și viitorul agriculturii

Europarlamentarul Dan Motreanu a afirmat că viitoarea politică agricolă comună (PAC) din Parlamentul European va fi legată de viitorul agriculturii și va pune o presiune mare asupra protejării mediului. Acest lucru vine în contextul în care socialiștii și Verzii exercită o presiune puternică pentru ca PAC să devină o politică orientată spre mediu.

Declarând în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al Partidului Național Liberal (PNL), Motreanu a subliniat că PNL, ca parte a Partidului Popularilor Europeni (PPE), este principalul susținător al fermierilor și a rezistat tuturor tentativelor socialiștilor de a distorsiona PAC.

Anul trecut, cu sprijinul PPE, s-a reușit deblocarea fondului de rezervă al Comisiei Europene pentru agricultură, o realizare importantă pentru sectorul agricol.

În prezent, se discută trei aspecte esențiale în cadrul PAC. Prima propunere vizează crearea unui mecanism prin care Comisia Europeană să-și achiziționeze cerealele din Ucraina, astfel încât acestea să nu ajungă pe piața europeană și să afecteze prețul și competitivitatea fermierilor locali. A doua propunere urmărește o mărire a sumei alocate Rezervei pentru a sprijini financiar fermierii. A treia propunere vizează acordarea de ajutoare de stat de către guvernele afectate, fără ca acestea să fie considerate deficit în bugetul de stat. Aceste măsuri sunt necesare pentru a contracara ciclul vicios cu care se confruntă fermierii.

PNL și PPE au luat cele mai multe măsuri pentru a sprijini comunitatea fermierilor, în timp ce se pregătesc de o bătălie acerbă în Parlamentul European pentru a asigura o Politică Agricolă Comună echitabilă, având cea mai mare sumă alocată din bugetul UE.

“În 2004, PSD a semnat în genunchi aderarea la Uniunea Europeană. Primul capitol încheiat a fost cel al subvențiilor. Abia în 2027 vom atinge media europeană în privința subvențiilor pe suprafață”, a adăugat Dan Motreanu, subliniind eforturile susținute necesare pentru a atinge nivelul european în acest domeniu.

Pentru a afla mai multe detalii despre declarațiile europarlamentarului Dan Motreanu, accesează aici.

TAGS: politică agricolă comună, PNL, fermieri, Parlamentul European, Partidul Popularilor Europeni, PPE, protecția mediului, agricultură, subvenții, Comisia Europeană, ajutoare de stat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments