Monday, July 22, 2024
HomeActualitateVictorie și înfrângeri în alegerile din Regatul Unit

Victorie și înfrângeri în alegerile din Regatul Unit

Victorie și înfrângeri în alegerile din Regatul Unit

În urma scrutinului legislativ recent din Regatul Unit, mulți membri conservatori din Guvern au suferit înfrângeri surprinzătoare. Printre aceștia se numără secretarul Apărării Grant Shapps și ministrul Educației Gillian Keegan. Pe de altă parte, liderul partidului de dreapta Reform UK, Nigel Farage, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigrație și pro-Brexit, a obținut un loc în Parlamentul britanic din a opta încercare, conform BBC și Reuters, citate de News.ro.

Declarând la finalul alegerilor, Grant Shapps a subliniat că este evident că nu laburiștii au câștigat, ci mai degrabă conservatorii au pierdut alegerile. Acesta a indicat că Partidul Conservator a uitat regula fundamentală a politicii, aceea că oamenii nu votează pentru partide divizate.

Una dintre înfrângerile notabile a fost cea a lui Grant Shapps în Welwyn Hatfield, în timp ce Gillian Keegan a fost învinsă de liberal-democrați în circumscripția Chichester. De asemenea, Johnny Mercer, fost ministru conservator pentru problemele veteranilor, și-a pierdut mandatul în Plymouth Moor View, unde un laburist a câștigat.

Nigel Farage, victorios din a opta încercare

Nigel Farage a obținut, de asemenea, un loc în Parlamentul britanic pentru prima dată, câștigând alegerile în orașul englezesc Clacton, unde l-a învins pe conservatorul Giles Watling, fostul deținător al mandatului. Farage și-a exprimat planul de a construi o mișcare națională de masă, subliniind că acesta este doar primul pas al unui proiect care va uimi pe toți.

În ciuda inițialei sale excluziuni din cursa electorală, Farage și-a anunțat participarea la alegeri cu o lună înainte de scrutinuri. La vârsta de 60 de ani, el a avut șapte încercări anterioare de a obține un loc în Parlament. Conform unui sondaj la ieșirea de la urne, Reform UK va avea 13 locuri în Legislativ, Farage având speranța de a deveni principala opoziție de centru-dreapta a laburiștilor.

Partidul Laburist va ocupa 410 din cele 650 de mandate din Camera Comunelor, în timp ce conservatorii actualului premier Rishi Sunak sunt așteptați să obțină 131 de mandate. În consecință, liderul laburist Sir Keir Starmer este desemnat să formeze noul guvern de către rege.

Foto: Hepta

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General