Thursday, May 23, 2024
HomeSportVictor Ponta, Fostul Premier, Acționează Statul Român și Procurorul Jean Uncheşelu în...

Victor Ponta, Fostul Premier, Acționează Statul Român și Procurorul Jean Uncheşelu în Justiție

Victor Ponta, Fostul Premier, Acționează Statul Român și Procurorul Jean Uncheşelu în Justiție

Un nou episod legal începe pentru Victor Ponta, fostul lider al guvernului, care a achitat definitiv în dosarul Turceni – Rovinari și acum a intentat un proces împotriva statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor, DNA și procurorul Jean Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată în respectivul caz, deschizând un capitol semnificativ în justiția românească.

Victor Ponta și Acțiunea Legală împotriva Statului Român

Această acțiune juridică a fost inițiată la Tribunalul București pe 26 aprilie, unde statul român, prin Ministerul Finanțelor, este pârâtul principal alături de DNA și procurorul Jean Nicolae Uncheșelu. Scopul clar al acțiunii este de a cere răspundere în mod delictual și de a aduce în atenția publicului problemele grave întâmpinate de Victor Ponta.

„Am decis să-l dau în judecată pentru cei opt ani și jumătate pe care mi i-a luat din viață, sigur, cu Statul Român în subsidiar. Nu ca o chestie personală, ci vreau să văd la cât apreciază statul român, poate îmi dă zece lei despăgubiri, poate o sută de lei, poate un milion de lei, faptul că ai fost dat jos din funcție cu un dosar fals. Am avut sechestru pe bunuri opt ani și jumătate. Vreau să-i iau jumătate din salariul de 10.000 de euro”, a subliniat Victor Ponta cu determinare și hotărâre în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Drept consecință a deciziei instanței supreme din 28 decembrie 2023, care a achitat definitiv atât pe Victor Ponta cât și pe fostul senator Dan Șova în cazul Turceni – Rovinari, această acțiune legală aduce în prim-plan discuția referitoare la corectitudinea procesului și la menirea justiției în România.

Victor Ponta vs. Procurorul Jean Uncheșelu

Încă din luna februarie, Victor Ponta a semnalat intenția sa de a căuta dreptatea în instanță împotriva procurorului Jean Uncheșelu, menționând constant că a fost și rămâne nevinovat. Achitarea sa definitivă a confirmat, în mod public, nevinovăția sa, deschizând o dezbatere asupra integrității procurorilor și a justiției în general.

„Am fost tot timpul nevinovat și dosarul penal a avut, de la început, scopul de a mă îndepărta din funcție. Mă bucur că am avut încredere în Justiție; le cer iertare celorlalți 4 inculpați (toți achitați) care au fost «victime colaterale»; îmi pare rău pentru suferința familiei și a prietenilor mei din această perioadă. Regret că statul român (adică noi toți) a plătit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro – expertize, percheziții, magistrați, avocați etc., doar să justifice o acuzație evident neserioasă și netemeinică.

Nu am nicio așteptare și nicio dorință de revanșă față de autorii acestui dosar sau față de cei care au profitat politic. Nu vreau însă să uităm că, prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați și chiar destinul politic al României. Îmi doresc ca asemenea abuzuri să nu se mai repete niciodată în țara noastră”, a declarat Victor Ponta, subliniind importanța justiției echitabile în societate.

Acuzațiile Serioase ale lui Victor Ponta împotriva Procurorului

Pe lângă solicitarea de dreptate personală, Victor Ponta a punctat și abuzurile constatate în activitatea procurorului Jean Uncheșelu, evidențiind că acestea nu pot fi trecute cu vederea. Accuzațiile grave aduse procurorului deschid o nouă perspectivă asupra sistemului judiciar și a responsabilității magistraților.

„A îndeplinit un ordin de la șefa lui știind de la bun început că ordinul este ilegal și că toți oamenii acuzați sunt nevinovați”, a subliniat Victor Ponta referitor la conduita procurorului. De asemenea, el a adăugat că „procurorul Uncheșelu a fost și recompensat pentru îndeplinirea acestui ordin abuziv, a fost preluat la Parchetul European de către doamna Kovesi, primește lunar un salariu de mii de euro din bani europeni și nu plătește din buzunarul său nimic, plătește Statul Român”, evidențiind o posibilă implicare și responsabilitate în conducerea superioară a justiției.

Dosarul Controversat Turceni – Rovinari

Dosarul în care Victor Ponta a fost implicat și care a stârnit numeroase controverse, a fost inițiat în 17 septembrie 2015. Procurorii au susținut că Victor Ponta ar fi primit sume nejustificate în perioada menționată și că ar fi fost complice la diverse ilegalități financiare.

Achitarea sa pentru anumite acuzații aduce sub lupă întregul dosar Turceni – Rovinari, ridicând semne de întrebare asupra modului în care justiția a tratat acest caz complex. În final, concluziile din acest proces legal vor avea un impact semnificativ asupra încrederii publice în sistemul judiciar și vor marca o nouă etapă în evoluția justiției din România.

Tags

TAGS: Victor Ponta, Procurorul Jean Uncheșelu, Dosarul Turceni – Rovinari
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments