Friday, May 24, 2024
HomeSportVești triste: Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera a părăsit această lume

Vești triste: Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera a părăsit această lume

Vestea tristă a dispariției Măicuței Anastasia de la Mănăstirea Nera

Vești triste: Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera a părăsit această lume

Măicuța Anastasia a fost mai mult decât o simplă călugăriță – a fost un adevărat simbol al artelor. Cei care au cunoscut-o și au apreciat talentul ei artistic sunt acum întristăriți de vestea trecerii sale în neființă. Actorul și regizorul de teatru Ștefan Ruxanda a fost cel care a adus această tristă veste în atenția publicului, iar lumea artistică românească suferă o pierdere imensă.

Măicuța Anastasia: o viață dedicată artei și spiritualității

Cu un nume real cunoscut ca Puica Igiroșanu, această artistă a făcut furori în perioada comunistă în industria muzicală. Colaborările sale cu postul de radio BBC au adus bucurie și emoție ascultătorilor din întreaga țară. Piesele semnate de ea, cum ar fi “Inima-i un telefon” sau “Când ai plecat”, rămân în istorie ca niște bijuterii muzicale ce vibrează încă în inimile fanilor ei.

Rezidența sa în Franța pentru nouă ani a fost o perioadă de transformare pentru Puica Igiroșanu. Anul 1990 a marcat un moment de cotitură în viața sa, când artista a ales să-și dedice restul existenței credinței și vieții monahale. Sub numele de Măicuța Anastasia, ea a urmat un drum spiritual ce avea să-i definească întreaga existență.

O viață dedicată credinței și artei

De la momentul călugăririi sale până la ultimele clipe din această lume, Maica Anastasia a fost o prezență reconfortantă pentru cei din jurul ei. Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Rafail Noica au fost ghizii spirituali care i-au inspirat pașii pe calea credinței și conectării cu divinul.

Anunțul privind trecerea la cele veșnice a Măicuței Anastasia de la Mănăstirea Nera a fost făcut cu tristețe și solemnitate de actorul Ștefan Ruxanda. Mesajul său emoționant a ajuns la oameni din toate colțurile țării, generând o undă de regrete și compasiune pentru pierderea acestei personalități remarcabile.

Țesutul vălurit al detaliilor unei vieți marcate de credință și artă se desfășoară acum în fața celor care au admirat-o și au respectat-o. Trupul neînsuflețit al Măicuței Anastasia va fi așezat pentru ultima oară la Biserica Hospice-ului Sfânta Irina din Voluntari. Ultimul adio și omagiu vor fi aduse joi la Mănăstirea Nera, unde oamenii vor avea ocazia să-și exprime tristețea și recunoștința față de această personalitate emblematică.

”Maica Anastasia, cunoscută ca Puica Igiroșanu, s-a întors la brațele Domnului. Slujba de înmormântare va avea loc joi la Mănăstirea Nera. Drum lin către lumina veșnică!”, a fost mesajul emoționant transmis de Ștefan Ruxanda, transformând tristețea într-un omagiu plin de respect și recunoștință.

Urmează-ne pentru mai multe știri de actualitate și evenimente culturale pe EZS.ro

TAGS: Maicuta Anastasia
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments