Wednesday, April 17, 2024
HomeSportVeste importantă: Raiffeisen Bank restituie sume pentru creditele din 2006-2009

Veste importantă: Raiffeisen Bank restituie sume pentru creditele din 2006-2009

Veste importantă: Raiffeisen Bank restituie sume pentru creditele din 2006-2009

Într-o mișcare neașteptată, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut recomandări importante pentru clienții Raiffeisen Bank S.A. care au avut credite în perioada 2006-2009. Acești clienți sunt îndemnați să se prezinte la unitățile băncii pentru a recupera sumele cuvenite, în urma unei recalculări eronate a dobânzilor. ANPC a intervenit după ce s-a constatat că banca a calculat greșit dobânzile timp de trei ani, rezultând în sume încasate incorect de către instituție.

  • Banca a plătit deja 92% din sumele recalibrate pentru dobânzi
  • Mai mult de 9.000 de credite și peste 19 milioane de euro sunt implicate în procesul de restituire

“ANPC a sancționat banca și a ordonat recuperarea sumelor încasate în plus. Această măsură a fost validată de instanța supremă a României, în ciuda contestării inițiale a băncii. Un total de 9.155 de credite deschise la Raiffeisen Bank în acea perioadă vor primi restituirea de peste 19 milioane de euro”, a declarat sursa ANPC.

Deși ANPC a făcut demersurile necesare pentru restituirea corectă a sumelor, aproximativ 8% din clienți nu și-au revendicat banii înapoi. Aceștia sunt îndemnați să se prezinte la sucursalele băncii în vederea recuperării, conform recomandărilor ANPC.

“Consumerii trebuie să acționeze indiferent de starea actuală a creditului lor, fie că este în curs de plată, executat sau închis”, a subliniat ANPC.

Raiffeisen Bank și provocările legate de colaborarea cu Rusia

În ciuda eforturilor de restituire a sumelor incorect încasate, Raiffeisen Bank se confruntă cu o altă problemă majoră. Trezoreria SUA a avertizat băncile europene, inclusiv RFZ, despre riscul de a fi excluse din sistemul bancar american în cazul continuării operațiunilor în Rusia. Avertismentul vine într-un context tensionat, iar Raiffeisen Bank a refuzat să comenteze public această situație.

“Raiffeisen Bank nu va face declarații publice privind discuțiile cu instituțiile guvernamentale”, a transmis reprezentanții băncii.

Raiffeisen Bank este una dintre cele mai mari bănci din UE care are operațiuni considerabile în Rusia, neîntrerupte de conflictul politic din regiune. Cu toate acestea, decizia de a continua colaborarea în Rusia poate atrage consecințe serioase din partea autorităților americane.

Tag-uri: Raiffeisen Bank

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments