Tuesday, April 16, 2024
HomeExterneVeniturile liderului ucrainean Volodimir Zelenski au scăzut în 2022, conform declarației de...

Veniturile liderului ucrainean Volodimir Zelenski au scăzut în 2022, conform declarației de avere

Veniturile liderului ucrainean Volodimir Zelenski au scăzut în 2022, conform declarației de avere

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a publicat declarația de avere pentru anii 2021 și 2022, dezvăluind că veniturile sale au înregistrat o scădere, conform informațiilor furnizate de The Kyiv Independent. Potrivit datelor disponibile pe site-ul președinției ucrainene, familia liderului a avut un venit mai mic în 2022 în comparație cu 2021, cu aproximativ 1,8 milioane de grivne, adică 47.500 de dolari.

Anul trecut, familia Zelenski a câștigat 285.198 de dolari, însă o parte semnificativă a acestui venit, aproximativ 141.278 de dolari, a provenit din vânzarea de obligațiuni de trezorerie. Venitul obținut în 2021 a fost cu aproximativ 314.827 de dolari mai mic decât cel înregistrat în 2020.

Declarația de avere a lui Zelenski a explicat scăderea veniturilor din 2022 prin contractele de închiriere înghețate ca urmare a ofensivei ruse în Ucraina. Această situație a avut un impact direct asupra fluxului de bani al familiei prezidențiale.

  • În ceea ce privește activitățile sale comerciale, declarația dezvăluie că în 2021 Zelenski a finalizat procesul de înregistrare a 22 de mărci comerciale, demers pe care l-a început “cu mult înainte de a fi ales președinte”. Lista cuprinde mai multe zeci de mărci comerciale.

Din punct de vedere al proprietăților imobiliare și vehiculelor deținute, nu au fost înregistrate schimbări semnificative. Potrivit declarației de avere, Zelenski deține șapte apartamente și două vehicule, un Range Rover și un Mercedes.

Așadar, declarația de avere a președintelui ucrainean oferă o imagine detaliată asupra veniturilor și proprietăților sale, relevând scăderea fluxului de bani în 2022 și impactul ofensivei Rusiei asupra economiei Ucrainei. Familia Zelenski rămâne activă în sfera afacerilor, cu un număr considerabil de mărci comerciale înregistrate. De asemenea, liderul prezintă o stabilitate în ceea ce privește proprietățile imobiliare și vehiculele deținute.

Tags: Volodimir Zelenski, Ucraina, declarație de avere

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments