Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateVehicule electrice, viitorul automobilelor - O viziune asupara mobilității verzi și inovatoare

Vehicule electrice, viitorul automobilelor – O viziune asupara mobilității verzi și inovatoare

Vehicule electrice, viitorul automobilelor – O viziune asupara mobilității verzi și inovatoare

Șantierul unui stadion unic, poreclit “lego”, situat pe Calea Buziașului din Timișoara, este martorul unei descoperiri neașteptate. Construcția acestui obiectiv beneficiază de o finanțare de 115 milioane de lei din bugetul local, iar procesul de amenajare a terenului a scos la suprafață peste 70 de tone de deșeuri, variind de la resturi menajere la materiale industriale.

Cu o atenție deosebită acordată clasificării și transportului deșeurilor, muncitorii utilizează utilaje specializate pentru a gestiona această problemă. Cosmin Boloș, șeful de șantier, a explicat că aproximativ 20% din săpătură este reprezentată de gunoaie, fiind necesară depozitarea acestora la FCC Arad, conform unui contract stabilit. Până în prezent, au fost evacuate peste 10 mașini încărcate cu aproximativ 150-200 de metri cubi de deșeuri, iar estimările indică necesitatea a încă 20-30-40 de mașini pentru completarea procesului de curățare.

Includerea descoperirii acestor gunoaie a generat costuri suplimentare care trebuie să fie acoperite din sumele destinate cheltuielilor neprevăzute, conform precizărilor făcute de șeful de șantier. Această situație neașteptată pune în lumină importanța unei planificări detaliate și a gestionării eficiente a proiectelor de construcții mari.

Arena “Eroii Timișoarei”, ce urmează să fie finalizată pe Calea Buziașului, se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și va oferi 10.101 locuri pentru spectatori. Un proiect ambițios și necesar pentru infrastructura sportivă a orașului Timișoara, menit să contribuie la dezvoltarea comunității și la promovarea unor evenimente culturale și sportive de amploare.

Font: Zeci de tone de gunoaie, descoperite pe șantierul viitorului stadion din Calea Buziașului – Articol original publicat pe Ziua de Vest.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General