Thursday, May 23, 2024
HomePoliticaVasile Dîncu - Controversatul Candidat al PSD pentru Parlamentul European

Vasile Dîncu – Controversatul Candidat al PSD pentru Parlamentul European

Vasile Dîncu – Controversatul Candidat al PSD pentru Parlamentul European

Vasile Dîncu este persoana aleasă să reprezinte Partidul Social Democrat pe lista comună a Coaliției pentru Parlamentul European. În prezent senator, el a deținut pentru mai puțin de un an funcția de ministru al Apărării în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Mandatul său în fruntea Ministerului Apărării s-a încheiat brusc odată cu demisia sa, survenită în urma unei declarații deosebit de controversate pe care a făcut-o la scurt timp după declanșarea conflictului din Ucraina. Declarația sa a stârnit critici dure din partea președintelui României, dar și din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Concret, Dîncu a sugerat autorităților ucrainene că ar trebui să încerce să negocieze cu Rusia, indicând că acesta ar putea fi singurul mod de a pune capăt ostilităților.

Cunoscut ca un apropiat al lui Victor Ponta și ulterior al lui Liviu Dragnea, Vasile Dîncu a susținut candidatura lui Avram Gal la conducerea PSD Câmpia Turzii. Ulterior, Gal a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru trafic de influență după ce a promis unui om de afaceri că va interveni pentru achiziționarea de echipamente de protecție împotriva COVID-19 de la firma acestuia. De asemenea, a fost acuzat de Elena Udrea că ar face parte dintr-un grup din Cluj, deși Dîncu neagă existența acestui grup, spunând că ar fi doar o metaforă. În ciuda acestor controverse, scurt timp după acuze, Dîncu a fost numit interimar în conducerea filialei PSD din Cluj.

Pe lângă activitatea politică, Vasile Dîncu a condus școala doctorală de la Academia SRI între anii 2011-2015, instituție care a avut înregistrate până în prezent aproape 40 de teze de doctorat invalidate pentru plagiat. Totodată, Gigi Becali a ridicat suspiciuni cu privire la trecutul lui Dîncu, sugestiv că acesta ar fi fost fost General de Securitate. Deși susține că are cunoștințe solide de limba engleză, politicianul a fost criticat pentru discursul său greoi și plin de erori la o întâlnire a miniștrilor apărării din statele membre NATO. Potrivit ultimei declarații de avere publice, în conturile sale se regăsesc 2 milioane de lei, iar senatorul deține și tablouri, sculpturi și bijuterii evaluate la peste 45 de mii de euro.

Detaliile Averii lui Vasile Dîncu:

  • Salariul și indemnizațiile totalizează 22.798 de lei lunar
  • 2.311.859 de lei în conturi
  • Un teren
  • Un apartament și o casă
  • Două mașini
  • Tablouri, sculpturi și bijuterii în valoare de 45 de mii de euro

SURSA: declarația de avere

Pentru mai multe informații politice, accesează și:

TU DECIZI. Dosar de candidat: Mihai Enache, candidatul de la AUR care se luptă cu coloșii de la Capitală

TAGS: Vasile Dîncu, PSD, Parlamentul European

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments