Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateVânzători de cocaină, membrii aceleiași familii, reținuți și arestați de DIICOT pentru...

Vânzători de cocaină, membrii aceleiași familii, reținuți și arestați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc

Vânzători de cocaină, membrii aceleiași familii, reținuți și arestați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au solicitat și obținut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a doi inculpați, membri ai aceleiași familii, acuzați de trafic de droguri de mare risc. Cei doi indivizi au fost prinși în flagrant pe 11 iunie în comuna Podari, încercând să comercializeze 100 grame de cocaină contra sumei de 8.000 de euro.

Anchetatorii au dezvăluit că cei doi inculpați au fost implicați în vânzarea diverse cantități de cocaină începând cu luna aprilie. Într-o operațiune desfășurată pe 11 iunie în comuna Podari, cei doi au fost surprinși în timp ce comercializau aproximativ 100 grame de cocaină la prețul de 8.000 euro. De-a lungul investigațiilor, s-a stabilit că unul dintre inculpați a deținut și vândut, în repetate rânduri, cantități diferite de cocaină, cu sume cuprinse între 1.200 și 1.500 lei.

Pe lângă drogurile confiscate, perchezițiile domiciliare au condus la identificarea și ridicarea unor sume de bani în lei provenite din traficul de droguri, precum și a altor mijloace de probă, conform informațiilor furnizate de DIICOT.

Arest preventiv și decizii ale instanțelor de judecată

În data de 11 iunie, cei doi inculpați au fost reținuți de procurorii DIICOT și prezentați Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă. În urma deliberărilor, instanța a fost de acord cu solicitarea procurorilor și a dispus arestarea celor doi inculpați. Hotărârea Tribunalului a fost confirmată și de Curtea de Apel Craiova, care a respins orice contestații formulate de cei doi bărbați.

cocaina podari Vânzători de cocaină, membrii aceleiași familii, reținuți și arestați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc
Vânzători de cocaină, membrii aceleiași familii, reținuți și arestați de DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc 2

La data de 1 iulie, procurorii au solicitat prelungirea măsurii preventive față de cei doi inculpați, iar pe 4 iulie instanța a decis prelungirea mandatelor de arestare pentru o perioadă suplimentară de 30 de zile. În conformitate cu hotărârea judecătorească: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT Serviciul Teritorial Craiova. Prelungește măsura arestului preventiv a inculpaților B.I. și C.V. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2024 și până la data de 10.08.2024, inclusiv”.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată de către cei doi inculpați afectați de măsura arestului preventiv.

Citește și: Craiovean implicat într-o tentativă de omor în Italia, căutat de autorități

TAGS: DIICOT, trafic de droguri, arest preventiv, Cocaină
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General