Friday, May 24, 2024
HomeActualitateVal de Jafuri în Cimitirele din Franța: Peste 310 Furturi și O...

Val de Jafuri în Cimitirele din Franța: Peste 310 Furturi și O Grupare de Tâlhari Dizolvată

Val de Jafuri în Cimitirele din Franța: Peste 310 Furturi și O Grupare de Tâlhari Dizolvată

Un val de jafuri a lovit mai multe cimitire din regiunile Franche-Comté și Alsacia din Franța în 2023, provocând o undă de șoc în comunitate. Autoritățile au anunțat că gruparea de tâlhari responsabilă a fost anihilată de jandarmeria națională franceză în urma unei operațiuni coordonate la mijlocul săptămânii trecute.

Trei cetățeni români au fost identificați drept adepții acestei rețele de furturi și au fost plasați în arest preventiv în urma investigațiilor desfășurate de autorități. Conducerea generală a Jandarmeriei Naţionale a comunicat că peste 310 victime au fost identificate în acest caz, iar 270 dintre acestea au depus deja plângeri legate de prejudiciile suferite.

Gruparea infracțională a fost activă din iulie anul trecut și a acționat în cimitirele din Haut-Rhin, precum și în alte departamente învecinate, cum ar fi Doubs, Vosges, Territoire de Belfort și Haute-Saône, unde s-au înregistrat numeroase furturi de metale.

În presă au fost semnalate mai multe cazuri de furturi, inclusiv situații în care victimele au suferit pierderi financiare și mai ales emoționale. Un primar local, Régis Pinot, a mărturisit că comunitatea este afectată profund de aceste acțiuni ilegale, exemplificând prin dispariția unei statui și a altor obiecte de valoare emoțională din cimitirele locale.

Investigațiile desfășurate de jandarmerie au condus la identificarea și arestarea suspecților implicați în aceste furturi. S-a stabilit că aceștia preferau obiectele care conțineau metale prețioase, iar bunurile sustrase erau ulterior valorificate prin revânzare în alte țări, precum Germania.

O operațiune amplă derulată în data de 16 aprilie a permis reținerea a patru cetățeni români suspicionați de implicare în aceste furturi. Cei trei principal suspecți au fost plasați în arest preventiv pentru a fi cercetați în conformitate cu legea penală în vigoare, fiind acuzați de furt în bandă organizată, profanare de morminte, asociere infracțională și spălare de bani.

Prejudiciul estimat cauzat de aceste activități ilegale se ridică la peste 175.000 de euro, conform autorităților competente care au gestionat cazul cu prioritate și profesionalism.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments