Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateVal de Caniculă Puternică în Brașov și În Toată Țara

Val de Caniculă Puternică în Brașov și În Toată Țara

Val de Caniculă Puternică în Brașov și În Toată Țara

Într-un anotimp marcat de temperaturi extrem de ridicate, Brașovul și alte regiuni din România se confruntă cu un cod galben de caniculă emis de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea vizează nu doar astăzi, ci și ziua de mâine, cuprinzând județul Brașov și multe alte zone din țară. Situația devine și mai critică pentru miercuri, când județele din sud-vestul țării, inclusiv Bucureștiul, vor fi afectate de un cod portocaliu.

Avertizare Meteorologică: Cod Galben pentru Brașov și Împrejurimi

Specialiștii meteorologi detaliază că valul de căldură se va accentua în regiuni precum Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în zonele Dobrogei continentale și cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei. Se așteaptă temperaturi maxime cuprinse între 33-37 de grade și local chiar de 38-39 de grade în sudul țării. Canicula se va manifesta alături de un disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în multe zone. În timpul nopții, temperaturile minime vor rămâne peste 20 de grade Celsius.

Pentru a face față acestei perioade extreme de căldură, este important să ținem cont de sfaturile specialiștilor privind comportamentul adecvat pe caniculă, și mai important, ce să evităm. Pentru mai multe informații și recomandări, puteți accesa AICI.

Pentru a citi mai multe despre acest subiect, puteți accesa articolul complet Brașovul – sub cod galben de caniculă pe MyTex.ro.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General