Sunday, June 23, 2024
HomeSportUrsula von der Leyen acuzată că ignoră drepturile omului în abordarea sa...

Ursula von der Leyen acuzată că ignoră drepturile omului în abordarea sa externă

Ursula von der Leyen acuzată că ignoră drepturile omului în abordarea sa externă

Philippe Dam, director de advocacy pentru UE la Human Rights Watch, scrie un articol extrem de dur la adresa președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reproșându-i că nu abordează drepturile omului cu regimurile opresive.

Noi dezvăluiri șocante despre abandonarea sute de migranți în deșert

Politico aduce noi informații revoltătoare despre situația disperată a sute de migranți care au fost abandonați în deșertul libian. Conform surselor, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a aterizat în Tunisia în timp ce forțele de securitate ale țării expulzau colectiv migranți și solicitanți de azil din Africa neagră într-o zonă nelocuită. Acești oameni au fost lăsați în condiții inumane, fără apă și hrană suficiente, iar cel puțin 27 dintre ei au pierit în această încercare disperată de a ajunge în Europa.

Din păcate, aceasta nu este o noutate pentru migranții africani care se confruntă cu discriminare rasistă, evacuări forțate și alte forme de abuzuri. Aceste acțiuni lipsite de umanitate sunt alimentate de discursuri rasiste și declarații oficiale care nu fac altceva decât să sporească vulnerabilitatea acestor oameni neajutorați.

Ignorarea conștientă a drepturilor omului

În ciuda acestor atrocități, Ursula von der Leyen a ales să închidă ochii în fața acestor încălcări grave ale drepturilor omului. În schimb, ea a preferat să promoveze un nou memorandum de înțelegere, care să ofere sute de milioane de euro în ajutor pentru Tunisia, fără să solicite respectarea drepturilor omului. Această abordare tăcută și lipsită de acțiune a dovedit că președintele Comisiei Europene nu acordă importanță drepturilor omului și, mai grav, subminează credibilitatea Uniunii Europene.

Prioritatea dată afacerilor în defavoarea drepturilor omului

În ultimele luni, Ursula von der Leyen a luat decizii care demonstrează că prioritățile sale sunt legate de afaceri și interese economice, în detrimentul dreptur

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General