Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateUrsul polar Umka terorizează un mic sat din Yakutia de mai bine...

Ursul polar Umka terorizează un mic sat din Yakutia de mai bine de o săptămână

Ursul polar Umka terorizează un mic sat din Yakutia de mai bine de o săptămână

Locuitorii din Ust-Olenka, un sat din Bulunski ulus, se confruntă cu o reală provocare, fiind terorizați de prezența unui urs polar numit Umka. De la data de 26 iunie, comunitatea trăiește un adevărat coșmar, fiind nevoiți să rămână blocați în casele lor din cauza prădătorului care a făcut satul său loc de vizită obișnuit.

https://www.youtube.com/watch?v=rPp07kRGkDc&t=2s

Cu o nestemată atitudine de superioritate, ursul Umka nu resimte teama și nu se lasă intimidat nici măcar de câinii localnicilor. Oamenii se simt captivi în propria locuință, neputând ieși în siguranță pe străzile satului din cauza acestei prezențe amenințătoare. Din păcate, deși este conștientă de situație, comunitatea se confruntă cu imposibilitatea de a îl îndepărta, având în vedere statutul său de specie protejată listată în Cartea Roșie.

https://www.youtube.com/watch?v=LrJERtJ_qRU&t=2s

Şeful adjunct al Parcului Național Tyumet Evenki Nasleg, E.V. Petrova, a făcut un apel vehement către autoritățile locale și regionale pentru a interveni în situație cât mai urgent posibil, conștientizând gravitatea pericolului la care sunt expuși locuitorii. Printre aceștia se numără familii cu copii, pensionari și membri ai stației polare, toți fiind vulnerabili în fața unui urs polar care nu poate fi oprit de către vânătorii locali.

https://www.youtube.com/watch?v=qhPZwys8J-8&t=3s

Deși a trecut o săptămână și jumătate de la prima semnalare a problemei, ajutorul a întârziat să apară, lăsând comunitatea în impas. Apelurile de ajutor rămân fără răspuns, iar presiunea ursului Umka persistă, cu imagini șocante filmate pe 5 iulie, arătând prădătorul străbătând nestingherit satele.

https://www.youtube.com/watch?v=w-c0ZyLaoIc&t=1s

Oamenii sunt acum la mila naturii și implicării autorităților, sperând într-o soluție rapidă care să le redea sentimentul de siguranță pe care l-au pierdut în fața prezenței impunătoare a ursului polar Umka.

Urs polar Yakutia Umka
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General