Monday, July 22, 2024
HomeActualitateUrsul care a declanșat modificări legislative: Parlamentul se pregătește să adopte o...

Ursul care a declanșat modificări legislative: Parlamentul se pregătește să adopte o lege controversată

Ursul care a declanșat modificări legislative: Parlamentul se pregătește să adopte o lege controversată

Marcel Ciolacu, Premierul României, a anunțat că va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a iniția modificări esențiale în legislație în urma tragicului incident în care o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici. Această decizie vine în contextul creșterii incidentelor cu urși din zonele de pericol.

Propunerea legislativă care urmează să fie discutată în cadrul sesiunii extraordinare vizează posibilitatea eutanasierii sau împușcării urșilor din aceste zone considerate periculoase. Conform declarațiilor Prim-ministrului, această măsură nu implică o exterminare a tuturor urșilor din țară, ci o intervenție selectivă acolo unde există un risc semnificativ pentru oameni.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța protecției vieții umane în fața pericolelor generate de fauna sălbatică și a adăugat că decizia finală aparține Parlamentului, care va vigila adoptarea corectă a acestei propuneri. Cu sprijinul ministrului mediului și al specialiștilor în domeniu, Guvernul caută soluții eficiente pentru a face față situațiilor critice.

„Rezolvarea acestei probleme nu implică un liber la împușcare a tuturor urșilor, ci o abordare punctuală a zonelor cu un risc semnificativ pentru populație. Viața omului trebuie protejată, iar această propunere de lege are ca scop principal prevenirea unor întâmplări nedorite în viitor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Tragedia care a declanșat aceste demersuri a avut loc marți, 9 iulie, când o adolescentă din Iași a fost ucisă de un urs pe traseul montan. Atacul a avut loc în Masivul Bucegi, iar consecințele au fost dramatice, fata fiind târâtă de animal și căzută într-o prăpastie. Echipa de salvamontiști a confirmat decesul în urma intervenției rapide.

urs impuscat jepii mari Ursul care a declanșat modificări legislative: Parlamentul se pregătește să adopte o lege controversată
Echipa de salvamontiști la locul incidentului

Taguri:

Marcel Ciolacu, legislație, urși, protecția mediului

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General