Friday, May 24, 2024
HomeActualitateUrmărit internațional din categoria Most Wanted prins în Italia pentru spălare de...

Urmărit internațional din categoria Most Wanted prins în Italia pentru spălare de bani

Urmărit internațional din categoria Most Wanted prins în Italia pentru spălare de bani

Un individ de 34 de ani, din București, aflat pe lista Most Wanted și căutat internațional pentru spălare de bani, a fost capturat în Italia după ce Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său. Autoritățile se află acum în procedura de extrădare a bărbatului înapoi în țară, conform anunțului făcut de Poliția Română.

Colaborarea intensă dintre Poliția Română și alte autorități de poliție internaționale a condus la localizarea și prinderea individului în Italia. Totul a fost confirmat într-un comunicat publicat marți de către Poliția Română.

La data de 31 mai 2021, Tribunalul București a emis mandatul de arestare preventivă pe numele bărbatului, dosarul fiind gestionat de către DIICOT-Structura Centrală, cu acuzația de spălare a banilor.

Pe teritoriul Italiei, sunt în desfășurare procedurile specifice pentru transferul înapoi al bărbatului către autoritățile din România.

Motivul acuzației

DIICOT a informat în data de 6 mai 2021 că au avut loc opt percheziții la domiciliul unei persoane suspectate de spălare de bani.

Conform declarațiilor autorităților, în octombrie 2020, justiția din Statele Unite ale Americii a inculpat membrii unei organizații criminale, din care făcea parte și un cetățean român, specializată în infracțiuni informatice precum operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de documente de plată și efectuarea de tranzacții financiare frauduloase.

DIICOT a mai precizat că „investigațiile efectuate în Statele Unite ale Americii au arătat că, între martie 2019 și iunie 2020, cetățeanul român și ceilalți membri ai grupării au instalat dispozitive de skimming la bancomatele din Miami Beach, de unde obțineau datele cardurilor bancare, falsificau documentele de plată și retrăgeau bani ilegal din conturile victimelor”.

Părți din banii obținuți ilegal erau transferați în România pentru a ascunde originea sumelor.

Suspectul a întocmit un plan de a ascunde proveniența banilor, transferându-i către alte persoane cu scopul de a-i folosi ulterior în interes personal și achiziționând, prin intermediari, cinci mașini de lux. În urma perchezițiilor, au fost confiscate cele cinci autoturisme evaluate la aproximativ 840.000 de euro, care vor fi predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, alături de 15 telefoane mobile, trei laptop-uri, o tabletă, trei carduri bancare, trei carduri de memorie, două cartele SIM, șapte stick-uri de memorie, două HDD-uri, mai multe înscrisuri și sume de bani în numerar”, specificau procurorii DIICOT.

TAGS: București, România, spălare de bani, DIICOT, Most Wanted

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments