Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportUPS anunță concedieri masive pentru a contracara scăderea veniturilor anuale

UPS anunță concedieri masive pentru a contracara scăderea veniturilor anuale

UPS anunță concedieri masive pentru a contracara scăderea veniturilor anuale

United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de livrare colete din lume, a luat decizia de a efectua concedieri masive în urma prognozelor veniturilor anuale sub ținta Wall Street. Specialiștii au anticipat o cerere slabă din partea clienților din domeniul comerțului cu amănuntul, precum și din sectorul producției și tehnologiei de înaltă performanță. Drept urmare, acțiunile UPS s-au înregistrat la bursa din New York cu o scădere de 8%.

Venituri sub așteptări și consecințele asupra activității UPS

CEO-ul UPS, Carol Tome, a anunțat oficial această măsură într-o discuție telefonică cu analiștii financiari. Aceasta vine în urma unui an dificil și dezamăgitor pentru companie, în care veniturile și profitul operațional au înregistrat scăderi în toate segmentele de afaceri. Prin acest plan de concedieri, UPS își propune să reducă cheltuielile cu aproximativ 1 miliard de dolari.

CEO-ul Carol Tome a transmis că una dintre prioritățile companiei este de a oferi servicii cu marje profitabile și costuri suplimentare reduse. Acesta a menționat în special compania Coyote, achiziționată de UPS în 2015 pentru 1,8 miliarde de dolari, care se ocupă de logistica transporturilor comerciale de mare tonaj. Tome a declarat că veniturile Coyote au crescut semnificativ în timpul perioadei pandemice, însă au scăzut considerabil de atunci.

Anunțul privind concedierile masive efectuate de UPS a generat îngrijorare printre specialiștii internaționali, compania fiind considerată un indicator al economiei globale.

Impactul pandemiei asupra profitului UPS

Compania UPS și-a revizuit prognozele, anticipând o perioadă lungă de îmbunătățire a condițiilor de afaceri, estimând că acest lucru nu se va întâmpla decât spre finele anului 2024. UPS a prognozat venituri anuale cuprinse între 92 și 94,5 miliarde de dolari, sub ținta de 95,57 miliarde de dolari.

După perioada de izolare cauzată de pandemie, oamenii au revenit la o viață normală și au început să facă achiziții mai puține online, iar acest lucru a afectat profitabilitatea UPS. Costurile tot mai ridicate cu forța de muncă au contribuit, de asemenea, la scăderea profitului companiei. Cu toate că UPS a reușit să-și recupereze aproximativ 60% din afacerile pierdute, situția rămâne complicată, iar perspectivele companiei nu sunt prea optimiste în acest domeniu.

În plus, clienții se îndreaptă către alte servicii de livrare terestră, care oferă costuri mai mici decât cele practicate de UPS și FedEx, ceea ce afectează semnificativ profiturile acestor companii.

Conform raportului trimestrial UPS, veniturile din segmentul internațional bazat pe transportul aerian au înregistrat o scădere de 6,9%, în timp ce transportul rutier a înregistrat o scădere de 7,3%. Veniturile trimestriale s-au situat la 24,9 miliarde de dolari, în scădere cu 7,8% față de anul precedent. Profitul UPS a scăzut cu 31,8% și a atins valoarea de 2,47 dolari pe acțiune, cu 1 cent peste estimările analiștilor financiari.

Influența Amazon asupra companiei UPS

Piața de colete mici din SUA, cu excepția Amazon, se estimează că va cunoaște o creștere de mai puțin de 1%, conform declarațiilor lui Carol Tome. Amazon a reprezentat 11,8% din veniturile UPS în 2023. Totuși, se observă o tendință a clienților de a prefera alte servicii de livrare cu costuri mai mici, ceea ce agravează situația companiei UPS și FedEx.

Astfel, pentru a face față provocărilor actuale, UPS a decis să recurgă la concedieri masive și la reducerea cheltuielilor. Cu toate acestea, doar viitorul va arăta dacă aceste măsuri vor fi suficiente pentru revenirea companiei pe calea creșterii.

Actualitate despre UPS

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri despre UPS și consecințele concedierilor masive, puteți accesa acest link.

TAGS: UPS, concedieri masive, venituri anuale, cerere slabă, profit operațional, cheltuieli, servicii cu marje foarte mici, Coyote, logistica transporturilor comerciale, pandemie de COVID-19, economie globală, achiziții online, costuri ridicate cu forța de muncă, perspective, piața de colete mici, Amazon, reducere cheltuieli, tendințe de livrare, venituri trimestriale, estimări, influența Amazon.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments