Friday, May 24, 2024
HomeActualitateUniversitatea Națională Kazahă Al-Farabi acuzată că a divulgat informații confidențiale ale studenților

Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi acuzată că a divulgat informații confidențiale ale studenților

Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi acuzată că a divulgat informații confidențiale ale studenților

O mare tragedie lovit cea mai veche universitate din Kazahstan, Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi din Almatî, după ce date confidențiale ale studenților au fost colectate și dezvăluite publicului. Aceste informații sensibile, care includ nume, vârste, numere de telefon și chiar coduri fiscale, au fost distribuite prin diferite grupuri de Whatsapp și rețele de socializare. Dezvăluirea acestor date personale a stârnit un scandal major în mediul universitar și în societatea kazahă în ansamblu.

Conform site-urilor locale de știri, documentele cu informațiile confidențiale au fost răspândite rapid în toate comunitățile online ale universității. Chiar și decanul și rectorii au aflat despre problemele apărute în urma acestui incident grav. Cu toate acestea, nu a fost clar de ce departamentul medical a strâns aceste informații personale sau dacă examinările ginecologice erau obligatorii pentru studenți în cadrul universității.

Tinerele afectate de această încălcare gravă au vorbit despre consecințele traumatice pe care le-au suferit. O studentă a comentat: „Datele noastre personale sunt acum expuse pe fiecare stâlp de pe stradă.” Această situație îngrijorătoare pune sub semnul întrebării dreptul la intimitate și spațiul personal în Kazahstan.

Ministerul Învățământului promite pedepse pentru cei responsabili

În urma acestei situații deosebit de grave, Sayasat Nurbek, ministrul științei și învățământului superior din Kazahstan, a reacționat prompt. El a declarat că „transferul de informații personale, în special de natură medicală, este o încălcare a drepturilor individuale și a confidențialității”. Ministerul Învățământului a preluat controlul problemei și a inițiat o anchetă amplă pentru identificarea și pedepsirea celor responsabili.

„Cei care au divulgat aceste informații sensibile vor fi trași la răspundere în conformitate cu legislația noastră”, a subliniat ministrul Nurbek. Este esențial ca responsabilii să fie aduși în fața justiției și să suporte consecințele acțiunilor lor ilegale.

Publicarea acestor date personale confidențiale, sub numele de „statut de virginitate”, a afectat viața a peste 190 de studente. Aceste informatii despre studente ar fi putut fi accesibile profesorilor lor și altor studenți, dar este încă neclar cum a fost colectat și distribuit acest document incriminator.

Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi – o instituție de învățământ de prestigiu

Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi este una dintre cele mai vechi și prestigioase universități din Kazahstan. Fondată în 1933, KazNU, cum este cunoscută pe scurt, a devenit o instituție de învățământ de excepție. În 1990, după declararea independenței Kazahstanului, numele a fost schimbat în Universitatea de Stat Al-Farabi.

QS World University Rankings 2023 plasează KazNU pe locul 150 în clasamentul global al celor mai bune universități. Această universitate respectată oferă educație de înaltă calitate pentru peste 20.000 de studenți, postuniversitari și doctoranzi.

KazNU se mândrește cu o facultate renumită, alcătuită din peste 2.500 de membri, dintre care 400 sunt doctori în științe și profesori, iar alții peste 800 sunt candidați la titlul de doctor sau profesori asociați. În 2021, Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi a fost inclusă în topul primele 500 de universități din lume.

Culmea este că, în ciuda prestigiului său academic, acum KazNU este asociată cu acest scandal rușinos care a încălcat intimitatea și confidențialitatea studenților săi. Este crucial de văzut cum vor acționa autoritățile universitare și guvernamentale pentru a remedia această situație și a restabili încrederea în acest important centru educațional.

Foto: Facebook Al-Farabi-Kaznu

TAGS: Universitatea Națională Kazahă Al-Farabi, scandal universitate Kazahstan, informații confidențiale KazNU, intimitate și spațiu personal Kazahstan, Ministerul Învățământului Kazahstan
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments