Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateUniunea Europeană trebuie să ia măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor, susțin europarlamentarii...

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor, susțin europarlamentarii PNL

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor, susțin europarlamentarii PNL

Europarlamentarii PNL, Dan Motreanu și Daniel Buda, membri ai grupului PPE, consideră că Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor afectați de diverse crize.

Inundațiile, seceta și afluxul de grâne ieftine din Ucraina sunt factori care au dus la pierderi semnificative pentru agricultorii din Uniunea Europeană. Dan Motreanu și Daniel Buda solicită Comisiei Europene creșterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune (PAC) pentru a asigura un sprijin proporțional cu amploarea pierderilor suferite de fermieri.

Prin intermediul unei scrisori adresate președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, europarlamentarii reamintesc că fermierii români resimt puternic consecințele multiplelor crize și solicită sprijin suplimentar pentru aceștia.

Pe lângă creșterea bugetului pentru rezerva de criză a PAC, Dan Motreanu și Daniel Buda propun excluderea temporară a ajutoarelor de stat acordate sectorului agricol din calculul deficitului bugetar. De asemenea, ei solicită crearea unui mecanism la nivelul UE pentru achiziționarea cerealelor din Ucraina și distribuirea acestora în țările cu risc de foamete. Această măsură ar putea contribui la stabilizarea prețurilor cerealelor pe piața internă europeană.

Acest apel vine în contextul în care fermierii români manifestă nemulțumire față de finanțările europene, pe care le consideră inadecvate și insuficiente pentru a compensa pierderile suferite. În pofida fondurilor europene alocate până acum în valoare de aproape 40 de milioane de euro pentru sprijinirea agriculturii din țările apropiate de Ucraina, fermierii români cer un sprijin mai consistent din partea Uniunii Europene.

Europarlamentarii din grupul PPE subliniază că este necesară o alocare mai mare de fonduri pentru sprijinirea fermierilor europeni, întrucât pierderile suferite sunt semnificative. Ei atrag atenția asupra faptului că, în mandatul de europarlamentar, au promovat demersuri care au adus beneficii agricultorilor români, cum ar fi deblocarea fondurilor din rezerva de criză a UE și aprobarea propunerii privind egalitatea subvențiilor PAC în toate statele UE, ceea ce a dus la subvenții mai mari pentru fermierii români.

În concluzie, europarlamentarii PNL, Dan Motreanu și Daniel Buda, fac apel la Comisia Europeană și solicită măsuri urgente pentru sprijinirea fermierilor europeni afectați de crize multiple. Ei consideră că finanțările europene actuale sunt inadecvate și insuficiente și solicită o alocare mai mare de fonduri pentru a compensa pierderile suferite de agricultori.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments