Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateUniunea Europeană și Politica de Mediu: Plătind pentru Poluare

Uniunea Europeană și Politica de Mediu: Plătind pentru Poluare

Uniunea Europeană și politicile de mediu

Uniunea Europeană și Politica de Mediu: Plătind pentru Poluare

Uniunea Europeană transmite un mesaj de zeci de ani despre impactul poluării asupra mediului înconjurător și necesitatea de a plăti pentru aceste consecințe nefaste. În centrul atenției se află centrala termică de apartament, considerată un emițător major de poluanți.

După cum spune Adrian Teodorescu într-o emisiune online, procesul de interzicere a centralelor de apartament este doar o chestiune de timp în contextul prioritizării protejării mediului în Uniunea Europeană.

„Privind chestiunea politicii legate de utilizarea centralelor termice de apartament, din perspectiva umană, înțelegem nevoia fiecărui cetățean de a avea un confort termic și un mediu igienic. Cu toate acestea, trebuie să privim și realitatea: în prezent, aproximativ 550 de mii de apartamente sunt dependente de această formă de încălzire”, mai adaugă Teodorescu.

Din această perspectivă, directorul general al Termoenergetica susține că în ciuda faptului că sistemul actual de furnizare a căldurii este învechit, ar rămâne cea mai eficientă soluție pentru blocurile vechi în viitorul apropiat.

TAGS: Uniunea Europeană, politicile de mediu, centrala termică, protecția mediului, poluare.
Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments