Sunday, June 23, 2024
HomeSportUnicul fiul al lui Costel Constantin, dezvăluiri dureroase după moartea actorului: „Ca...

Unicul fiul al lui Costel Constantin, dezvăluiri dureroase după moartea actorului: „Ca tată era un bun actor. Nici nu-mi venea să-l sun”

În urmă cu o lună, marele actor Costel Constantin s-a stins din viață, la vârsta de 81 de ani. Unicul său fiu bilogic, Tudor Constantin, a dezvăluit cauza decesului și a spus adevărul despre relația dintre ei. Legătura tată fiu nu a fost una puternică, recunoaște rugby-stul. Și cu toate acestea, acum îi simte lipsa părintelui său, pe care îl caracterizează, mai degrabă, ca fiind un „actor extraordinar”.

Singurul copil biologic al actorului Costel Constantin, declarații dureroase după moartea actorului

Costel Constantin, unul dintre actorii din generația de aur a României a murit în urmă cu o lună, la vârsta de 81 de ani. De aproximativ un an se retrăsese din lumina reflectatoarelor, iar cauza morții sale a fost, cumva, incertă.

Se știa doar că actorul se simțea singur după moartea soției sale, Mihaela, care a decedat acum doi ani. La câteva săptămâni de când lumea teatrului și a filmului a rămas mai săracă, Tudor Constantin, unicul fiu al actorului, a făcut mărturisiri dureroase, unele printre lacrimi.

El este rodul iubirii dintre Costel Constantin și Sânziana, femeia pe care maestrul a întâlnit-o când juca în Iași și de care a divorțat pe vremea când Tudor avea în jur de șase ani.

„Mă nasc în 69 la București, la Polizu, în sectorul 8. M-am născut prematur. M-am născut pentru că ei s-au mutat în București. Costel Constantin împreună cu alți actori au fost racolați, să zic așa, de maestrul Beligan și mă cheamă Tudor.

Trebuia să mă cheme Dominic. Am citit că mă cheamă Tudor din cauză că m-a botezat Mitzura Arghezi. Nu. Mă cheamă Tudor din cauza lui Tudor Mușatescu, erau foarte buni prieteni. Nu m-a mai botezat Tudor Mușatescu. M-au botezat niște rude de-ale noastre”, a lămurit fiul lui Costel Constantin originile numelui său în podcast-ul lui Adrian Artene. 

„La un moment dat a venit îmbrăcat în Moș Crăciun și a mai venit peste doi ani acasă”

Tudor Constantin descrie povestea de dragoste ca fiind una „extraordinară”, doi tineri care s-au iubit nebunește, dar care n-au reușit să treacă peste caractere puternice. În cuplu, el era „vedeta” susține fiul său.

„Ca tată a fost un foarte bun actor. (…) A intrat într-o altă scenă. La un moment dat, aveam vreo șase ani. El a venit îmbrăcat în Moș Crăciun, eu l-am recunoscut. Și a mai venit peste doi ani acasă. Între timp am divorțat. Noi ne-am mutat la Iași. A plecat pur și simplu”, și-a amintit fiul lui Costel Constantin.

Ulterior, actorul s-a căsătorit cu Mihaela și l-a tratat pe Vlad, fiul acesteia, ca pe propriul copil. Tudor a continuat să-și vadă tatăl și să vorbească cu el, dar nu des. Și de foarte puține ori îl numește tată, preferând să i se adreseze pe nume.

„Mihaela era un personaj, o femeie în care puteai să-ți pui baza. O femeie potrivită pentru Costel. O femeie obedientă și extrem de prezentă în viața lui. Umbra lui, de altfel. N-am avut nimic contra ei. Nu eram fanul ei, nu era genul meu de femeie sau de om”, a spus Tudor Constantin despre femeia cu care tatăl său a fost căsătorit vreme de 40 de ani.

Cât de des vorbeau Costel Constantin și fiul lui

Tudor Constantin nu a vorbit de prea multe ori cu tatăl său în ultima perioadă a vieții acestuia. Soția sa, în schimb, îl suna mai des. „Recunosc că nu foarte des în ultima perioadă. Nu vorbeam des. Foarte des vorbea Cristina, soția. Cristina seamănă un pic cu mama, poate mi se părea mie. Cristina vorbea foarte des, cred că le făcea foarte bine. De foarte multe ori mă gândeam la el, dar fără să-l sun. Nici nu-mi venea să-l sun, dar știam că e acolo. Zilele trecute stăteam și mă gândeam și mi-am dat seama că nu mai e.

(…) Probabil că trebuia să fiu eu mai permisiv. Și să mă gândesc mai mult cum o fac acum. Că el era un actor extraordinar. El nu avea voie să fie om. Nu putea fi nici tată, nici soț. Dar înțelegi după ce pierzi un om. Poate voiam să-l pedepsesc. Poate că ar fi trebuit să comunic mai multe. Trebuia să înțeleg mai repede că el, de fapt, e actor”, a spus, printre lacrimi, fiul lui Costel Constantin.

Ultima discuție au purtat-o la telefon

Ultima discuție pe care Tudor și Costel Constantin au purtat-o a fost la telefon. Deși fiul a ales să joace rugby și a făcut performanță în domeniu, nepotul actorului îi calcă pe urme.

„Ultima discuție cu tatăl meu, la telefon. Am vorbit că trebuia să vină să vadă o piesă de-a celui mic. (…) Din nefericire, exact cu o lună înainte i-am făcut o poză la Institutul de Teatru. Constantin era pe perete și Răzvan îl ține, așa, în mână. I-am trimis-o și el s-a bucurat foarte tare”, a povestit Tudor Constantin.

Cumva, Tudor regretă că nu a lăsat mai mult garda jos în relația cu tatăl său. Recunoaște că poate a încercat și să-l pedepsească, dar că nu a simțit lipsa unui tată. Spune că partenerul mamei sale și antrenorii pe care i-a avut de-a lungul timpului i-au oferit ceea ce avea nevoie.

„Am fost zilele trecute la cimitir la Costel să vorbesc un pic cu el. Și eu și Cristina. Ea se duce mai des. Am avut o senzație destul de neplăcută. Mama e în mare. A vrut să se ardă și am aruncat-o în mare și mă duc des și vorbesc cu ea.

Recunosc că i-am reproșat ce a făcut. În sensul că de ce a murit. N-aveam ce să-i spun unui actor ca el, fenomenal. Orice i-ai spune, e prea mic. Poate că regret că trebuia să-l chem mai des la rugby. Poate în sinea mea voiam să-l pedepsesc. Dar nu regret, recunosc”

„Îmi pare foarte rău că nu mi-am luat rămas bun. Mă bucur că am rugat-o sau am împins-o, în ultima perioadă, parcă știam, îi tot spunea, Cristinei, ‘Mai sună-l!’. (…) Costel era un actor extraordinar și în viața de zi cu zi”, a mărturisit fiul lui Costel Constantin.

Cum a aflat despre moartea tatălui său

Tudor Constantin a aflat despre moartea tatălui său nu de la fratele său vitreg, care lucrează la Spitalul Pantelimon, ci de la cunoștințe. „M-a anunțat o fostă colegă, de-a mea. Vlad nu m-a anunțat. Am reușit prin alte persoane. Probabil că a omis. Și pentru el probabil că a fost un șoc. Sunt convins că Vlad a avut foarte mare grijă de el.

Recunosc că acum, la rece, regret că nu m-a sunat măcar cu câteva ore înainte. Totuși, trebuia să-și dea seama că tatăl nostru nu se simte așa de bine. Sau după ce a murit trebuia să mă sune”, a dezvălui fiul lui Costel Constantin.

Cât despre boala de care suferea artistul, acesta ar fi fost diagnosticat cu diabet, aspect despre care fiul său nu era informat. „Regreta că i-a murit partenera de 40 de ani. Avea 81 de ani, totuși.

La un moment dat, chiar vorbea cu Cristina că a avut o criză de diabet și a căzut prin casă. Eu nu știam că are diabet. Înțeleg că îl domolea cu medicamente. Probabil că la vârsta lui… Nu mai avea pentru ce… Probabil că singurătatea… Totuși, ei se completau”, a susținut Tudor Constantin.

„Eu cred că a murit împăcat cu el”

Tudor Constantin mărturisește că niciodată nu a făcut lucrurile cu gândul de a-și face tatăl mândru. Și dincolo de faptul că l-a văzut așezat la casa lui și cu o carieră de succes, este de părere că, atunci când s-a stins din viață, Costel Constantin era împăcat cu el însuși.

„Cred că era mândru. Nu m-am raportat niciodată. Întotdeauna m-am străduit să fac lucrurile cum cred eu că este foarte bine. Eu cred că s-a stins împăcat pentru el. Costel era un tip extraordinar și foarte puternic. Un actor extraordinar. Și când spun actor mă gândesc la viața de zi cu zi.

Așa că… cred ca s-a gândit mult la el. Dar trebuia să se gândească numai la el. Un actor foarte bun, în primul rând se gândește la el, nu poate să se gândească și la ceilalți. Într-adevăr, mai este printre picături și soț și tată și partener și ce mai apucă să fie. Cred că i-a fost foarte greu după ce și-a pierdut partenera. Și probabil că n-a mai rezistat. La 81 de ani era și foarte greu să reziști”, a încheiat fiul lui Costel Constantin.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General