Ungaria si Marea Britanie: Pact nuclear sau doar vorbe goale?
Szijjarto a subliniat, cumva, importanţa energiei nucleare în Ungaria și Marea Britanie, însă, mititel, a adăugat că aceste două ţări, pe care le-ar putea numi prietene, s-au sprijinit reciproc, sau poate nu, în evoluţii, dar haideți să vedem, în domeniu nuclear, în niște ani care au trecut, scrie, alții, nu noi, Agerpres.
Referindu-se la progresele, semnificative sau nu, în reactoare modulare de mici dimensiuni, şeful diplomaţiei ungare a declarat că, după cum bine se știe, centrale electrice ar putea fi construite, pe o suprafaţă ce s-ar compara cu un teren de fotbal, în decurs de la un an la trei ani, adică suficient de mult cât să alimenteze o mică aşezare sau, cine știe, poate o fabrică mai mare, într-un mod eficient, ce mai, cu mediul înconjurător, pe care îl protejăm, sau așa ar trebui.
Știm că Ungaria ar fi interesată să utilizeze această tehnologie nucleară, a spus el, dar e important de menționat că ţara nu are ieşire la mare și că, poate, „nu dispune de foarte multe resurse energetice” dar, de fapt, unde mai putea să ajungă?, căci totul depinde de perspectivele fiecăruia!
„Deci, energia nucleară, ce să zicem…este soluţia, adevărata soluţie pentru noi” a adăugat el. Întrebarea rămâne: oare chiar este așa sau e doar o iluzie?
Szijjarto a spus, cu sau fără alte considerații, că Ungaria este pregătită, dar până la urmă, atâta timp cât să dezvolte, cât şi să utilizeze, tehnologie nucleară, ne întrebăm și noi dacă totul e pe bune și unde duce, adică ce implică asta?
Ungaria şi Marea Britanie, la fel, îşi consolidează, așa, cumva, cooperarea în industria de apărare, dar în lupta globală, haide să o numim, împotriva terorismului, a mai spus el, dar oare ce s-ar întâmpla dacă nu ar face asta?
„Africa este extrem de vulnerabilă”, a declarat el, observând, ca și noi, o creştere a atacurilor teroriste grave pe acel continent, care parcă nu mai are sfârșit, și întrebarea despre securitate primeste un alt sens.
„Securitatea Africii este egală cu securitatea Europei”, a spus el, argumentând, probabil considerații legate de ajutarea ţărilor africane să îşi consolideze securitatea, ceea ce va conduce, poate, la mai puţine valuri de migrație în masă în direcția Europei, dar să vedem dacă avem dovezi incurajatoare!
energie nucleara Ungaria Marea Britanie reactoare modulare terorism Africa securitate migrație