Tuesday, April 16, 2024
HomeSportUnde va juca Dinamo dacă se închide stadionul ”Arcul de Triumf”?

Unde va juca Dinamo dacă se închide stadionul ”Arcul de Triumf”?

Unde va juca Dinamo dacă se închide stadionul ”Arcul de Triumf”?

Stadionul “Arcul de Triumf”, care a fost gazda mai multor meciuri ale echipei de fotbal Dinamo, se află acum în pericol să fie închis din motive financiare. Această veste a lovit ca un trăsnet atât naționala de rugby a României, cât și fanii lui Dinamo, care se întrebă unde își vor putea susține echipa dacă stadionul se închide definitiv.

Declarația administratorului special al lui Dinamo

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a fost contactat pentru a comenta situația și a dezvăluit că nu este la curent cu problemele întâmpinate de stadionul “Arcul de Triumf”. Cu toate acestea, el a menționat că există posibilitatea ca echipa să joace meciurile de acasă pe Arena Națională, care are o capacitate de 55.000 de locuri.

Într-o declarație pentru FANATIK, Nicolescu a spus: “Nu am ce să comentez despre situația de la stadionul Arcul de Triumf, nu este o informație publică. N-am primit nimic oficial. Noi avem semnate contracte atât cu Arcul de Triumf, cât și cu Arena Națională”.

Opțiunea pentru Arena Națională

Pentru Dinamo, evacuarea de pe stadionul “Arcul de Triumf” vine cu un cost suplimentar. În cazul în care aceasta se va întâmpla, echipa va trebui să se mute la Arena Națională, care are cheltuieli mult mai mari. În comparație cu suma de aproximativ 10.000 de euro pe meci, pe care o plătește clubul pentru închirierea “Arcului de Triumf”, pe Arena Națională costurile ar ajunge la aproximativ 60.000 de euro, incluzând chirie, utilități și serviciile de pază.

Meciurile rămase ale lui Dinamo

Până la finalul sezonului regulat, Dinamo mai are de jucat trei meciuri acasă pe stadionul “Arcul de Triumf” – cu Oțelul Galați, Hermannstadt și UTA. În play-off, echipa ar putea avea încă patru sau cinci meciuri acasă.

Motivele închiderii stadionului “Arcul de Triumf”

Agenția Națională pentru Sport a redus semnificativ bugetul societății care administrează stadionul “Arcul de Triumf” în comparație cu anii precedenți. Directorul Complexului “Arcul de Triumf” a menționat că vor încerca să obțină venituri proprii pentru a-i ține pe picioare, dar suma primită de la ANS a scăzut semnificativ.

În ciuda success-ului financiar pe care l-a înregistrat în primul an de funcționare, stadionul “Arcul de Triumf” este aproape de închidere din cauza lipsei de resurse. Capacitatea sa de 8.207 de locuri ar putea rămâne neutilizată în următoarea perioadă dacă nu se găsesc soluții viabile pentru finanțare.

  • Stadionul “Arcul de Triumf” are o capacitate de 8.207 locuri;
  • Stadionul a fost inaugurat pe 3 iulie 2021 cu un meci de rugby între România și Argentina.
TAGS: Dinamo, stadionul Arcul de Triumf, Arena Națională, naționala de rugby a României, Andrei Nicolescu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments