Monday, February 26, 2024
Google search engine
HomeActualitateUn șofer din Arad amendat și cu mașina confiscată pentru că a...

Un șofer din Arad amendat și cu mașina confiscată pentru că a înșelat trasnportul

Un șofer din Arad amendat și cu mașina confiscată pentru că a înșelat trasnportul

Un incident neobișnuit a avut loc în municipiul Arad, unde un șofer a fost oprit în trafic și sancționat de polițiști pentru că își vopsise mașina în culorile specifice unei mașini de poliție și scria pe aceasta cuvântul “POLICE”. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, mașina nu avea culoarea menționată în certificatul de înmatriculare, iar conducătorul auto a fost amendat și i s-au confiscat certificatul de înmatriculare și plăcuțele.

Incidentul a avut loc joi, când polițiștii au oprit autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani din Arad. Mașina se deosebea clar de celelalte prin faptul că era vopsită în culorile roșu și albastru și avea inscripționat cu majuscule cuvântul “POLICE”. La verificarea documentelor s-a constatat că în certificatul de înmatriculare culoarea mașinii nu era menționată corespunzător.

Astfel, în urma acestor constatări, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 990 de lei. De asemenea, i-au fost confiscate certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare. Conform autorităților, mașina va fi eliberată doar după ce conducătorul auto va rezolva situația și va aduce mașina în conformitate cu reglementările legale.

Aceasta nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente. Tot mai mulți șoferi încearcă să înșele autoritățile de trafic prin modificarea aspectului mașinilor lor, în speranța că vor putea să treacă neobservați în trafic sau să beneficieze de anumite privilegii. Cu toate acestea, polițiștii sunt atenți la astfel de încercări și nu ezită să sancționeze pe cei care încalcă legea.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte regulile de circulație și să își înmatriculeze mașinile în conformitate cu prevederile legale. Ignorarea acestor reguli poate atrage sancțiuni drastice, precum confiscarea mașinii sau suspendarea dreptului de a conduce.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments