Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportUn roman realizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale câștigă un prestigios premiu literar...

Un roman realizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale câștigă un prestigios premiu literar în Japonia

Un roman realizat cu ajutorul Inteligenței Artificiale câștigă un prestigios premiu literar în Japonia

O tânără japoneză a câștigat recent Premiul Akutagawa, cel mai prestigios premiu literar din Japonia. Rie Kudan, în vârstă de 33 de ani, a reușit să impresioneze juriul cu romanul său intitulat “Turnul simpatiei din Tokyo”. Ceea ce a făcut această realizare cu atât mai remarcabilă este faptul că Rie Kudan a folosit Inteligența Artificială (AI) pentru a scrie acest roman.

La ceremonia de decernare a premiului, tânăra scriitoare a dezvăluit că aproximativ 5% din romanul său a fost realizat folosind sistemul de Inteligență Artificială numit ChatGPT. Această mărturisire a stârnit curiozitatea și dezbaterile în rândul publicului și criticii literari. Unii s-au întrebat dacă utilizarea Inteligenței Artificiale în procesul de scriere poate fi considerată “trisare” și dacă acest lucru afectează meritul și valoarea premiului câștigat.

Romanul lui Rie Kudan a fost lăudat de juriu pentru impecabila sa calitate. Aceștia au catalogat opera drept “fără cusur” și au apreciat nivelul de perfecțiune atins în scriere. Cu toate acestea, autoarea nu a ezitat să dezvăluie secretul din spatele acestui roman remarcabil. La ceremonie, Rie Kudan a afirmat că a folosit întregul potențial al Inteligenței Artificială pentru a întruchipa gândurile cele mai intime și pentru a exprima creativitatea sa în mod surprinzător.

Experiența de a lucra cu Inteligența Artificială a permite autoarei să își exploreze capacitățile creative și să își exprime ideile profunde pe care nu le poate discuta cu nimeni altcineva. Conversațiile frecvente cu sistemul AI i-au oferit oportunitatea de a-și transforma viziunile și de a le transpune în cuvinte. Astfel, Rie Kudan consideră că această relație specială cu AI a contribuit în mod semnificativ la succesul și recunoașterea romanului său.

Cu toate acestea, reacțiile publicului au fost amestecate. Există opinii diferite în ceea ce privește utilizarea Inteligenței Artificiale în literatură. Unii susțin că acest lucru putea afecta valoarea și autenticitatea operei literare. Cu toate acestea, organizația care se ocupă de Premiul Akutagawa nu a comentat încă situația.

Indiferent de controversele legate de utilizarea Inteligenței Artificiale în scrierea operei, tânăra japoneză rămâne câștigătoarea prestigiosului premiu literar. Aceasta a reușit să impresioneze juriul și cititorii cu talentul său și cu povestea remarcabilă a romanului “Turnul simpatiei din Tokyo”.

TAGS: inteligenta artificiala, scris, roman, Japonia, relație

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments